Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Близо 600 000 долара иска Андреа Бочели от авиокомпания заради стар самолет

Шоу

Близо 600 000 долара иска Андреа Бочели от авиокомпания заради стар самолет

Близо 600 000 долара иска Андреа Бочели от авиокомпания заради стар самолет - Tribune.bg
Снимка:

Италианският оперен певец Андреа Бочели съди авиокомпания за луксозни чартърни полети, че му е предоставила по-стар и по-шумен самолет от договореното за периода на турнето на изпълнителя в САЩ миналата година, предаде Асошиейтед прес.

64-годишният изпълнител е завел делото през септември в съд в Ню Хемпшър и твърди, че компанията „Private Jet Services of Seabrook“ е нарушила условията на договора помежду им, тъй като екипажът на един от полетите предупредил изпълнителя и антуража му да очакват проблеми преди приземяване по време на полет от Калифорния до Кливланд. В иска си тенорът настоява за обезщетение за сумата от 569 800 щатски долара, която платил за 15 полета, както и за разходите си за  алтернативни полети, за адвокатски услуги и за причинени вреди.

Адвокатът на италианския тенор посочва в съдебните документи, че Бочели се страхува да лети и че е чувствителен към повишения шум при по-стари самолети, който провокира тревожност у изпълнителя. Всеки път, когато Бочели наема самолет, командирът на полета е инструктиран да не съобщава какво е времето и да не споменава турбуленция, за да не се тревожи певецът, пише в иска на оперния певец.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати