Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Анджелина Джоли започва да пише за „Тайм“

Шоу

Анджелина Джоли започва да пише за „Тайм“

Снимка:

Статиите ѝ ще излизат всеки месец

Холивудската звезда Анджелина Джоли с ново амплоа – редактор в изданието „Тайм“. Актрисата ще има специална рубрика и нейна статия ще излиза всеки месец. Първата ѝ дори е факт – „Какво дължим на бежанците“. Пусната е онлайн в Международния ден на бежанците, а на 1 юли ще излезе и в печатното издание.

Да, от заглавието на първия материал на Джоли става ясно – тя ще пише за тематика, която ѝ е близка и на която се е посветила. Джоли е Посланик на Върховния комисар на ООН за бежанците и често може да бъде видяна в опасни зони в бежански лагер.

Вече близо десетилетия звездата е отдадена на каузата на ООН и очевидно е решила да даде повече гласност на световните проблеми, включително конфликтите и правата на човека.

„При първите признаци на въоръжен конфликт или преследване, естествената човешка реакция е да се опитаме да изведем децата си от пътя на опасността. Заплашени от бомби, масови изнасилвания или убийства, хората събират малкото, което могат да носят, и започват да търсят безопасно място. Бежанците са хора, които са избрали да напуснат конфликт… Защо тогава думата бежанец е придобила такива негативни конотации в нашето време?“, е част от първия текст на звездата от големия екран.

Всъщност това не е дебюта на Джоли в медиите. През април тя публикува отново в „Тайм“ есе, посветено на ролята на жените в мира в Афганистан.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема