Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Анн дьо Колбер Христофоров, Милена Йоич и Георги Чапкънов си дават „Среща“ в галерия „Финес“

Шоу

Анн дьо Колбер Христофоров, Милена Йоич и Георги Чапкънов си дават „Среща“ в галерия „Финес“

Снимка:

Трима изключително талантливи творци с обща изложба

Галерия „Финес“ ни кани на една безкрайно интересна изложба, която събира на едно място трима изключително талантливи творци и няма да остави равнодушен нито един ценител на изобразителното изкуство!

Експозицията е озаглавена „Среща“. Името съвсем не е случайно, защото в нея си дават среща след много години трима стари, добри приятели - Анн дьо Колбер Христофоров, Милена Йоич и Георги Чапкънов.

Галерия Галерия "Финес"

Изложбата включва живописни платна на Анн дьо Колбер Христофоров и Милена Йоич, и рисунки и склуптури на Георги Чапкънов. Макар привидно несъвместими и много различни, творбите на тримата автори се допълват чрез таланта на създателите си, богатството и разнообразието на форми, багри и послания, които носят.

Анн дьо Колбер Христофоров е родена в Люк, Прованс, Франция. Това е мястото, което вдъхновява нейната живопис - едновременно поетична, весела и носталгична, огряна в ярки цветове, фигуративна и лека. Анн изследва човешката душа, с нейните чуства, емоции, страхове и радости. Изследва природата като извор на живот!

Милена Йоич е родена в София и завършва Художествената гимназия в София. След това заминава за Париж, където се дипломира във Висшето училище за изкуства и художествени професии. Излагала е произведенията си в редица парижки галерии, както и в Лувъра, на Айфеловата кула, в кметството на Париж.

Георги Чапкънов няма нужда от представяне. Той е един от най-големите и признати български скулптури. Работи в областта на рисунката, малката скулптура, портрета, монументалната скулптура, медалиерството, декорация и украса на интериора и екстрериора. Носител е на множество престижни български и международни отличия. Негови произведения са представени в „Ермитажа” в Санкт Петербург, музея „Пушкин” в Моска, в музеи в Япония, Ню Делхи, Южна Корея, Швейцария, Германия и много други.

Георги Чапкънов е съавтор на герба на Република България (1997 г.). Негови произведения са статуята „Света София” в град София, композицията „Баща и син Славейкови” на площад Славейков в София и много други.

Има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Галерия „Финес“ се намира на ул. Христо Белчев №17 в София.  

Галерия Галерия "Финес"


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема