Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Българин направи шопска салата на Тина Търнър, тя му поиска рецептата

Шоу

Българин направи шопска салата на Тина Търнър, тя му поиска рецептата

Снимка:

Мохамед Али, Денис Родман, Ролинг Стоунс, Шакил О’Нийл сред ценителите на неговите ястия

Българин направи шопска салата на звездата Тина Търнър, а тя очарована от вкуса, му поиска рецептата. Той се казва Александър Мартинов, години готви в ресторант в Америка, а днес се е завърнал в България и работи тук. Историята му разказват от bg-voice.com.

Сред звездните му клиенти са и Мохамед Али, Денис Родман, Ролинг Стоунс, Шакил О’Нийл и Дрийм тиймът на НБА. Той живее от 1996 г. до 2011 година в Детройт. Прекъснал престоя си там за три години, за да замине за Париж, където завършил престижния университет Le Cordon Bleu. Две години бил управител на верига ресторанти в Швейцария.

В Гърция среща съпругата си- американка, която му казва, че ще се омъжи за него. “Всъщност аз не разбрах съвсем какво ми казва, но се съгласих, само мир да има”, обяснява със смях Мартинов. Женят се в България и заминават за САЩ.

Започва работа в мексикански ресторант. Три месеца по-късно талантът му е оценен и мениджърът го вика, за да го повишат. След шест месеца усилията му дават плод и той вече готви за ВИП гостите.

“Един ден подготвих огромна телешка рибица около 9 килограма, печена цяла в продължение на 8 часа. Тръгвам да режа първите парчета, пред масата застава някой и ми казва нещо. Вдигам глава и виждам Шакил О’Нийл, който дружелюбно избоботва да му подам по-дебело парче”, спомня си Мартинов.

Днес 50-годишният Мартинов в България и ръководи кухнята на престижен хотел в наш морски курорт.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още