Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. България е домакин на премиерата за Европа на документалния филм „3100: Бягане и себенадминаване“

Шоу

България е домакин на премиерата за Европа на документалния филм „3100: Бягане и себенадминаване“

България е домакин на премиерата за Европа на документалния филм 3100: Бягане и себенадминаване - Tribune.bg

Прожекцията ще бъде безплатна за широката публика

България е домакин на премиерата за Европа на документалния филм „3100: Бягане и себенадминаване“ на режисьора Санджай Роулал, САЩ, а героите на филма са участници в най-дългото състезание в света „3100 мили: Себенадминаване“. Премиерата ще бъде на 17 януари в зала 11 на НДК (кино Люмиер) от 19 часа. Прожекцията ще бъде безплатна на широката публика.

В документалната филмова продукция се изследва тичането като феномен, свързан с битието, както и като средство за разкриване на човешката същност. Опитвайки се да отговорят, защо толкова хора са привлечени от бяганията на дълги разстояния, автори разглеждат култури с традиции в бягането и техните съвременни представители - индианското племе навахо, етническата група бушмени от Aфрика, монасите от планината Хей, Япония.

Състезанието „3100 мили: Себенадминаване“ (3100 мили се равнява на почти 5000 км) е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света, което се провежда всяка година в рамките на 52 дни в Ню Йорк от 1997 година насам. Всеки участник трябва да изминава средно по 95 км на ден. Малцина се решават да приемат това привидно непреодолимо предизвикателство, а още по-малко са тези, които успяват да го завършат. Тук духът, материята и психиката се състезават помежду си. По време на маратона участниците срещат много трудности: да преодолеят травмите, които са неизбежни, психиката, която безспорно трябва да е силна, и духът, който е най-важният играч и може да крепи бегача до края на трасето.

След прожекцията ще има дискусия между Ашприханал Алто, главен герой във филма и рекордьор на дистанцията 3100 мили (4 988.96 км), бегач от Австрия, участвал и завършвал ултрамаратона, известни български бегачи на дълги разстояния и участника във филма - Шопан (Цветан Цеков), който през 2018 г. успешно завърши маратона „3100 мили“ за 3-ти път. Темите, които ще се дискутират, ще засягат главно бягането като техника за себенадминаване, преодоляване на себе си и собствените ограничения. Това е широкоспектърна тема, която силно присъства в идеята на състезанието, отразена в този невероятен филм.

Трейлъра на филма можете да гледате тук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати