Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Българка е сред представителите на Чехия на конкурса Евровизия 2023 (ВИДЕО)

Шоу

Българка е сред представителите на Чехия на конкурса Евровизия 2023 (ВИДЕО)

Българка е сред представителите на Чехия на конкурса Евровизия 2023 (ВИДЕО) - Tribune.bg

Групата VESNA, в която участва българката Танита Янкова, ще изпълни песента „My Sister’s Crown” в Ливърпул

Групата VESNA ще представи Чехия на Евровизия 2023. Те ще изпълнят песента „My Sister’s Crown”, която включва четири езика – български, украински, чешки и английски.

 

„Концепцията на песента е свързана със славянските традиции. Всички ние идваме от различни държави – три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите момичета са от Русия и Словакия. Това създава изключително силна връзка между нас, защото сме обединени от славянския език.”, споделят момичетата от групата.

VESNA спечелиха националната селекция на Чехия с огромна преднина, побеждавайки артист с награда „Оскар”. Групата е сформирана преди 6 години и има 2 издадени албума. В своето творчество те съчетават елементи на модерния поп и традиционния фолклор.

Чешката група ще вземе участие в първия полуфинал на Евровизия 2023, който ще се проведе на 9-и май. Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят VESNA и българката Танита Янкова в гласуването по време на шоуто.

Евровизия 2023 ще се проведе на 9-и, 11-и и 13-и май в Ливърпул, Великобритания и се очаква да има над 160 милиона зрители. Двата полуфинала и големият финал ще бъдат излъчени на живо в YouTube канала на конкурса от 22:00 часа българско време. България няма да вземе участие в най-голямата музикална надпревара в света.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати