Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Българската песен на Евровизия 2021 ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория

Шоу

Българската песен на Евровизия 2021 ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория

Снимка:

България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия на 20-и май

Песента, с която Виктория ще представи България на конкурса Евровизия 2021, ще бъде обявена на 10-и март. Това ще се случи чрез специален концерт, който ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на певицата в Ютуб.

Виктория разказа за избора на песента на България за Евровизия 2021: „Решението изобщо не беше лесно. За да направим най-добрия и информиран избор, с екипа ми се допитахме до зрителите на платформа за обратна връзка, която създадохме специално, за да ни помогне с решението. Освен това направихме и фокус групи с музикални радио и телевизионни експерти от цяла Европа. Това много ни помогна. В крайна сметка екипът ми се обедини около мнението, че е много важно да отидем на конкурса с песен, която има най-много потенциал за силно сценично представяне и ще докосне най-много хора с посланието си.“

За концерта на 10-и март Виктория ще изпълни песните от новия си албум „a little dramatic“ – „Imaginary Friend“, „Growing Up is Getting Old“, „Dive into Unknown“, “Phantom Pain” и „The Funeral Song“, както и най-големите си хитове – „Ugly Cry“, „Tears Getting Sober“, „alright.“ и „I Wanna Know“. В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за Евровизия 2021.                              

Сборен клип с всички песни претенденти на Виктория за Евровизия 2021

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май от 22:00 часа по БНТ 1. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и май. 

Българското участие в надпреварата се реализира с подкрепата на iCard - генерален спонсор на Евровизия България за втора поредна година.  Проектът в България е публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема