Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Бил Гейтс иска въвеждане на данък върху роботите

Шоу

Бил Гейтс иска въвеждане на данък върху роботите

Бил Гейтс иска въвеждане на данък върху роботите - Tribune.bg
Снимка:

За да има работа за хората

Американският милиардер Бил Гейтс, основател на "Майкрософт", предвижда в бъдеще данъчната система да се промени с въвеждане на специални такси за роботите. Това ще позволи на хората да запазят работните си места, заявява той в интервю, публикувано във вестник "Никкей“.

"Благодарение на идеята, че роботите ни помагат да произвеждаме повече стоки и услуги с участието на по-малко хора, ние започнахме да разбираме, че работата ни не е единствената причина, заради която сме се родили. Разбира се, не казвам, че трябва изкуствено да забавим процеса на автоматизация, защото роботиката по същество е форма на нашата дейност на този етап", каза той.

Според него, подобно развитие в крайна сметка не трябва да води до пълно оттегляне на хората от техните работни места. "Основната идея на данъчното облагане се заключава в това, че можете да събирате данъци върху капитала или разходите за труд, а роботът – това е капитал.

"Ако решите да купите роботи, вместо да наемате хора, вие ще може да го направите, но данъчната система ще бъде изградена по такъв начин, че във всеки един случай, ще искате да обмислите възможността да наемете хора", казва Гейтс.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати