Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Близо 30 млн. долара ще плати Кевин Спейси на продуцентите на сериала "Къща от карти"

Шоу

Близо 30 млн. долара ще плати Кевин Спейси на продуцентите на сериала "Къща от карти"

Близо 30 млн. долара ще плати Кевин Спейси на продуцентите на сериала Къща от карти - Tribune.bg
Снимка:

Съдията от Висшия съд на Лос Анджелис Мел Ред Рекана разпореди на актьора Кевин Спейси и на продуцентските му компании да платят на създателите на сериала "Къща от карти" близо 31 милиона щатски долара обезщетение за загубите, свързани с уволнението му от продукцията през 2017 г. заради сексуални злоупотреби, предава чуждестранната преса.

Холивудската знаменитост отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си. Арбитърът между звездата и продуцентите е установил, че Спейси е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение, като е "влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва във водеща роля и като продуцент на "Къща от карти". В резултат на това компанията продуцент го уволнява, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани героя му и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете, което води до загуби от десетки милиони долари, се посочва в съдебните документи.

Съдебната битка по казуса между продуцентите и Спейси продължи повече от три години. Кариерата на 63-годишния носител на награди "Оскар" бе прекъсната внезапно през 2017 г., след като към него бяха публично отправени няколко обвинения в сексуални злоупотреби.

Той бе уволнен или отстранен от няколко проекта, сред които популярния политически трилър на Нетфликс "Къща от карти", в който той бе във водещата роля на конгресмена и президент Франк Ъндърууд. Срещу него бяха заведени дела за сексуално насилие.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати