Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. „Бохемска рапсодия“ премахнат от ЛГБТ награди

Шоу

„Бохемска рапсодия“ премахнат от ЛГБТ награди

Снимка:

Причината е режисьорът Брайън Сингър

Организацията Glaad всяка година раздава награди, посветени на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални, трансджендър) съсловието. Тя обаче премахна от номинациите си за най-добър филм лентата за култовата банда Queen и Фреди Меркюри - „Бохемска рапсодия“. Причината е статия в сп. The Atlantic.

Материалът е разследване срещу режисьора Брайън Сингър, в което се твърди, че е имал сексуални взаимоотношения и тормоз над непълнолетни момчета. Той отрича тези твърдения.

От Glaad определят решението си да премахнат филма „Бохемска рапсодия“ от номинациите си като изключително трудно. „Легендата Фреди Меркюри заслужава много повече от това да бъде третиран по този начин“, се казва в съобщението.

Любопитното е, че всъщност Сингър не е единственият режисьор на филма. Той системно не се е явявал на снимките и е имал лични пререкания с някои актьори, затова бе заменен от Декстър Флечър. Правилата обаче са такива, че името на Сингър остава в състава на екипа, създал филма.

„Бохемска рапсодия“ получи 5 номинации за „Оскар“, включително и за най-добър филм. Наградите за първи път няма да имат водещ, след като комикът Кевин Харт се отказа от тази роля. Причината са негови хомофобски шеги от миналото. Именно Glaad повдигна въпроса за избора на Харт за водещ на наградите.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема