Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Британският актьор Джеръми Айрънс навърши 75

Шоу

Британският актьор Джеръми Айрънс навърши 75

Британският актьор Джеръми Айрънс навърши 75 - Tribune.bg
Снимка:

Един от най-награждаваните актьори в света и лице на британското кино Джеръми Айрънс навърши 75г. във вторник. "Английският пациент", "Лолита", "Домът на Гучи" и сериалът "Боржиите" са малка част от лентите, с които ще го запомним.

Като ученик, вместо да чете, "блъскал барабаните" и се занимавал с конете в училищната ферма. Конете остават най-голямата му страст. Въпреки затворения си характер, успява да си спечели приятелства. На въпроса какъв би искал да бъде, той винаги казва, че мечтата му е да стане актьор.

През 1970-а. лондонският театър "Раундхаус" отваря вратите си за него. От ВВС му предлагат роля в детски сериал, който се оказва толкова успешен, че около името му започва да шуми. Следва покана за филм за писателката Жорж Санд, а скоро след това поканите не спират.

"Джеръми Айрънс изглежда като обещание, което може никога да не се сбъдне!", посочва един британски критик. Той буквално ви "хлъзва" по леда в дадена посока, и си тръгва, без да се интересува как ще ви се отрази това.

Актьорът признава откровено всичките си пороци - обича да флиртува с жени, пуши по две кутии цигари на ден, облича се модно, колкото и да му струва. Хубавата му черта е, че никога не потвърждава предположенията на пресата, когато му подхвърлят имена на жени, с които е изневерявал на съпругата си.

Клюките го свързват с актрисата Глен Клоуз и с френската певица Патрисия Каас, но той само се усмихва и отговаря - "Тя е хубава жена".

През 1990-а Джеръми Айрънс печели "Оскар" за главна мъжка роля в "Обрат на съдбата", където си партнира с Глен Клоуз. В световната история на киното има само 22-ма човека, които са печелили и трите големи награди - "Оскар", "Тони" и "Еми", а Айрънс е един от тях.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати