Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. България няма да участва на „Евровизия“

Шоу

България няма да участва на „Евровизия“

Снимка:

БНТ оптимизира разходите

България няма да участва на „Евровизия“, съобщават от БНТ. Решението си ръководството на телевизията обосновава с мерките, които предприема за оптимизиране на публичните разходи. Разходите за конкурса „значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи“, се посочва в официалното съобщение.

Следващата година международният песенен конкурс „Евровизия“ ще се проведе в Тел Авив през май месец. През последните две години телевизията организираше българското участие в „Евровизия“ с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането.

Освен това страните, които участват в конкурса, си поделят и разходите за неговото провеждане. За тази година те възлизат на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание.

Миналата година българската песен, изпълнена от Equinox, се класира на 14-то място в конкурса. Година по-рано Кристиан Костов стана втори и постигна рекорд за България, а преди две години Поли Генова се класира четвърта.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема