Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. COOLIO идва в България

Шоу

COOLIO идва в България

Снимка:

Рап иконата с концерт на 4 октомври

Супер звездата COOLIO, идва за нов концерт в България – на 4 октомври в столичния клуб “Терминал 1“. Той е носител на награда Grammy за Best Rap Performance и има над 17 милиона продадени записа по целия свят.

Изпълнителят на хита „Gangsta’s Paradise“ ще посети страната ни като част от Европейското си турне. Гастролът му ще започне именно от България, а до края на октомври ще обиколи повечето европейски държави.

Рап иконата е номер едно в класацията на Billboard Magazine през 1995 г. и получава Billboard Music Award през 1994 и 1996 г. Много специален момент за Coolio е и написването на музиката към популярния сериал за деца “Kenan и Kel” на Nickelodeon.

Напълно заслужено той е носител на American Music award, три пъти е носител на наградата на MTV, два пъти на Nickelodeon Kids Choice Awards и World Music award. Преди да получи най-високото отличие – Grammy през 1996 г., той има две поредни номинации (през 1994 и 1995 г.).

Като истински хамелеон, през годините Coolio се разписва и със собствена готварска книга и уеб канал с видео рецепти, готвейки ни с идеята “да преоткрием старите рецепти”.

В началото на 2017 г. Coolio издаде песента „Kill Again“, оцелял и сякаш помъдрял след цял куп предизвикателства в своя живот. С песента си той напомня и говори, че има нужда от социална промяна в американските градове. „Децата в градските общности често нямат образование, нямат семейства, нямат приятели. Започват да се занимават с насилие, да продават наркотици, участват в банди” разказва той.

„Kill Again“ е част от последният му ЕP „Long Live the Thief“, който съдържа пет песни и е продължение на „It Takes a Thief“.
След София, на 4 октомври 2018, турнето му ще премине през Швеция, Швейцария, Обединеното кралство, Ирландия, Полша, Украйна, Холандия, Унгария, Германия и други.

По текста работи: Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема