Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Доказаха го! Когато сме пияни, другите ни се струват по-красиви

Шоу

Доказаха го! Когато сме пияни, другите ни се струват по-красиви

Снимка:

Повечето хора знаят от собствен опит, че алкохолът отпуска тялото и прави другите хора да изглеждат по-привлекателни, отколкото би ни се струвало, ако бяхме трезви.

Тази теория се потвърждава от ново изследване на Британския университет Edge Hill, които имаха за цел да установят как действат пристрастяващите поведения. Техният доклад е публикуван в научното списание Psychology, пише БГНЕС.

За да участват в изследването, учени от екипа на психолога Ребека Монк намерили 120 души с хетеросексуална ориентация.

„Проучването е проведено не в изкуствени лабораторни условия, а в реални - в баровете на университетския кампус. Проучването не анализира това какво говорят хората, понеже личните изявления на участниците често водят до изкривени резултати, а изследването било направено с компютърен тест“, пише в доклада.

„По време на теста изследваните лица е трябвало да определят дали буквата „T“ е написана правилно на екрана пред тях, докато в същото време върху нея се появяват снимки на привлекателни и по-малко привлекателни лица. Резултатите показват, че трезвите участници са по-разсеяни от привлекателните лица, докато участниците, употребили дори малко количество алкохол, са се разсейвали както от привлекателни, така и от непривлекателни лица.“

Досега учените смятали, че дори и човек да е трезвен, пак би се разсеял от привлекателно лице, но се оказва, че въздействието на непривлекателните е също толкова силно върху хора, употребили алкохол.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още