Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Джулиана Гани родила със секцио по лекарски съвет, бебето било много голямо

Шоу

Джулиана Гани родила със секцио по лекарски съвет, бебето било много голямо

Снимка:

Първото си интервю след раждането щастливата майка даде за LifeOnline.bg директно от болничната стая, в която се възстановява.

Знам, че всички очакваха да родя в Пловдив. Знае се, че подкрепям нормалното раждане и държа да отбележа, че нямах никакви усложнения слава богу.

Да, но в крайна сметка реши да родиш секцио…

-          През цялото време исках естествено раждане, но бебока стана 3,700 кг. седмица преди раждането и доктора ме посъветва да родя секцио, защото със сигурност няма да излезе леко по нормален път. След това тъкмо се чудехме кога да бъде и на 30-ти направихме контролен преглед в София и се оказа, че вече имам 2 см. разкритие.

Искаш да кажеш, че не е било целенасочено раждането на връх Нова година?

-          Доктора каза, че има голяма вероятност бебока да се роди на връх Нова година и решихме да не залагам на случаен дежурен екип точно на празника. Затова на 31.12 сутринта в 8:27 родих нашия голям мъж с цезарово сечение.

И то не в Пловдив както смяташе?

-          Всъщност през цялата бременност твърдях, че ще родя в Пловдив и в последния момент се наложи да избирам лекар в София, защото замразихме стволови клетки в най-голямата акредитирана кръвна банка в Европа, която по закона на гадостта се оказа в конфронтация с болницата ми в Пловдив. Пълен цирк! Реших, че има и други АГ специалисти, но като цяло не ми се доверяваше на друга фирма за това замразяване и затова избрах да ме израждат в София. Избрах си шефа на САГБАЛ Шейново (д-р Велев) и съм много доволна от този избор, въпреки че можех да отида навсякъде.

В крайна сметка всичко е минало добре и вие и двамата сте живи и здрави и си родила без усложнения едно силно, здраво и перфектно оформено момченце!

-          Да, като изключим организационните драми около раждането, всичко мина супер и съм доволна от решенията, които взех. Вече съм на крака и си върша ежедневни неща без проблем.

О, значи скоро те изписват?

-          Изписват ме утре на обяд, но вече отскочих два пъти до вкъщи да се освежа и пооправя. Утре сутринта преди да ме изпишат ще си направя прическа и грим, разбира се. Всичко трябва да е перфектно.

Не се и съмняваме в това, но се чудихме дали малкия не се е родил направо с мускули като на татко си?

-          Изглежда много силен и сигурно ще задмине таткото по много параграфи.

Ясно е, че малкият силен мъж вече си има име, решихте ли кога ще го обявите?

-          Името ще обявим скоро!

В последно време известните родители експлоатират новородените си деца за реклама и ги превръщат в живи спестовни касички за трупане на пари. Вие сте много търсени за реклами, но се чудя ти и Илиян дали одобрявате използването на бебетата за рекламни цели от известните им родители?

-          Не, не мисля, че децата трябва да са продукт за изкарване на пари.

Не мислиш ли, че някои звездни родители прекаляват?

-          Да, много известни буквално живеят на гърба на детето си, което е тъжно! Това е прекалено лично и интимно нещо – семейството, и в никакъв случай не трябва да се прекалява с постовете и то с рекламна цел.

Много майки те нападнаха, че си слаба по време на бременността, като се съмняваха в здравословния ти начин на живот по време на 9-те месеца.

-          За съжаление 3,7 - 3,8 килограма е нормалното, но хората смятат, че е голям защото раждат недоносени дечица. Не разбират, че не е важно да ядеш много, а да се храниш качествено за да се развие детето в утробата. Има момичета, които се тъпчат с банички, качват по 30 кг. и накрая бебето 2,2 кг., а аз качих 7 кг и бебето ми е почти 4 кг.

Тоест да изясним, че ти не си гладувала, а напротив хранила си се, но с правилните за теб и бебето продукти.

-          Да, има липса на информираност! Илиян затова пише книга по темата, която да даде правилна информация на бъдещите майки относно коректното хранене по време на бременността. Защото иначе те вредят и на себе си и на децата си, когато не знаят как да се хранят. Доказателството съм аз, да, обсъждаха ме, коментираха ме, но в крайна сметка - да ние живо и здраво - се роди най-здравото и добре развито бебенце.  


Коментари (5)

Гост Леле каква суета. Като че ли на някой му дреме с прическа ли е. Надула се е като балон отпред, не става да се движи сред нормални хора, само сред плеймейтки. Тотално е изгубила представа какво е нормално и какво наистина мислят хората за такива като нея.
03.01.2020 20:54 / Отговор
Любен Абе важно е да се раждат деца, че нацията се стопява. Браво на децата.
03.01.2020 21:45 / Отговор
Реалност и в България 3 700 не е предпоставка за секцио, но в България е. Раждане на 40 задължително, супер рисково секцио отново. А как е по света, никой не казва тесен таз. Просто жените раждат нормално в цивилизовани условия. Над 40 г. и дума не става за секцио. Гледах в Англия жена над 50 роди съвсем нормално. Кога в България ще има спокойна, нормална, приятна и нестрисираща обстановка в която жената в присъствието на желани от нея хора ще ражда нормално, ако иска с или без упойка, музика, масаж, във вода...И въобще всички нормални неща. Без да и висят 2 доктора и 3 акушерки просто защото това не е нужно. Жините раждат спокойно и бебета по 5 килограма. 50 % мисля, че гони статистиката броя на ражданията със секцио, останалите 50 % са ромки.
06.01.2020 14:02 / Отговор
бб трябват ти пари? стани богат Печалбата е на върха на пръстите ти !Грабни я сега !http://bit.ly/2Ny8sGg
21.01.2020 21:02 / Отговор
Яни Не мисля, че е било проблем да роди нормално. Аз родих 4 килограмово момиченце нормално, и нямах проблеми.
15.05.2020 14:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема