Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Глобяват Елтън Джон за неносене на маска

Шоу

Глобяват Елтън Джон за неносене на маска

Снимка:

Изпълнителят е със семейството си на остров Капри

Италианската служба за защита на потребителите повдигна обвинение срещу британския певец Елтън Джон за неносене на маска. Звездата е на почивка със съпруга си и двамата им сина Илайджа и Закари на остров Капри, където са отседнали в луксозен хотел, съобщава „Евронюз”.

В местните медии се появиха снимки на Елтън Джон и негов приятел – бизнесменът Роберто Русо, на която и двамата са без маски.

„Правилата важат за всички - както жителите на Кампания са длъжни да носят маски на открито, така и за ВИП-персоните и знаменитостите”, обясни ръководителят на службата за защита на потребителите Карло Риенци. По думите му това е дало повод на организацията да сезира с жалба префекта на Неапол, на община Капри и на управителя на региона Кампания Винченцо Де Лука. Именно те следва да наложат глоба на Елтън Джон между 400 и 1 000 евро, както предвижда италианското законодателство.

От своя страна бизнесменът Роберто Русо отрече двамата с Елтън Джон да са пътували из острова без предпазна маска. Той твърди, че двамата изпили само по един аперитив на терасата на хотела, а около тях не е имало никой. Затова не е било проблем да седят без маски.

В публикувана от „Ил Матино” и от други местни медии снимка, обаче, се вижда, че Елтън Джон и Роберто Русо са застанали близо един до друг на стълбите пред хотела.

Тъй като Италия беше засегната силно от пандемията от коронавирус през пролетта, гражданите са особено внимателни по отношение спазването на правилата. В края на август на италианско семейство беше забранено да се качи обратно на круизния кораб, с който пътува, само защото са се отделили от групата по време на разходката на Капри.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема