Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Финалист в предаването „България търси талант“: Вече съм истински българин

Шоу

Финалист в предаването „България търси талант“: Вече съм истински българин

Той е роден от нигерийка и израсъл в България, но чак сега получава гражданство

Реми Тоин е един от любимците на публиката и финалист в предаването „България търси талант“. Той получи българско гражданство, след като години наред не беше гражданин на нито една държава, съобщава БТВ.

Каква всъщност е неговата история?

Преди 25 години в столичната болница „Шейново“ една нигерийка дава живот на момченце и напуска страната. Така започва и пътят на Реми. Той израства в институция, а преди да навърши пълнолетие намира приемна майка в лицето на Мария Благоева.

Парадоксът обаче е, че въпреки всичко, не може да стане българин. Според закона трябва да се откаже от нигерийското си гражданство. От друга страна младежът няма такова, защото не може да го докаже, тъй като няма никаква връзка със своите родители.

Реми завършва елитно училище, което му предлага стипендия, за да продължи образованието си в САЩ. Без документи обаче е невъзможно да напусне България. И така доскоро.

Хубавата новина е, че Реми вече има лична карта и международен паспорт на български гражданин.

След навършване на пълнолетие той е бил застрашен да бъде затворен в лагер за бежанци или депортиран в Нигерия. Там обаче съдбата му също е можела да бъде същата, тъй като няма как да докаже произхода си.

Вече съм истински българин, заяви пред БТВ Реми, който сподели, че през всички тези години много хора, включително и от властта са се ангажирали да му помогнат, но накрая все пак е оставал без документи.

„Подсказано ми беше, че трябва да си платя. Радвам се, че минах по каналния ред и нещата се случиха, както трябва. Дори не успях да повярвам, когато си взех документити, разказва младият мъж.

Реми е категоричен, че желае да остане в България, но ще пътува, за да се усъвършенства в танците.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема