Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Финландският премиер Сана Марин скандализира сънародниците си с прокативни снимки в модно списание

Шоу

Финландският премиер Сана Марин скандализира сънародниците си с прокативни снимки в модно списание

Финландският премиер Сана Марин скандализира сънародниците си с прокативни снимки в модно списание - Tribune.bg
Снимка:

34-годишната финландска премиерка Сана Марин се оказа в центъра на голям скандал и дебат за сексизма, пише CNN. Тя позира за октомврийския брой на списание Trendi, облечена само в черно сако, с дълбоко деколте и без риза отдолу.

Деколтето привлича и с колие от марка Kalevala, което Марин бе сложила, коментират медиите.

Появата на тези снимки в мрежата имаше ефекта на взривена бомба. В коментарите си под снимката много интернет ползватели разкритикуваха Сана Марин за твърде предизвикателния образ, избран за фотосесията. Според тях жена-политик на такова равнище просто не може да си позволи да се появява в лъскаво списание полуоблечена.

Намериха се обаче и такива, които подкрепиха Сана Марин. В знак на солидарност те започнаха да публикуват собствени снимки със сака на голо и забавни снимки на своите домашни любимци, съпровождайки ги с хаштага #imwithsanna (#язасанну).

В постовете си нейните привърженици наблягат на дискриминацията, отбелязвайки, че в обществото мъжете много по-рядко от жените са оценявани по външния им вид. Като примери те публикуваха и снимки на голи до кръста мъже, които не са били критикувани.

Сана Марин бе избрана на премиер на Финландия в края на миналата година. Представителката на Социал-демократическата партия пое тази длъжност след оставката на предишния премиер Анти Рине. Сана Марин се оказа най-младият премиер в света и с това влезе в историята.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети