Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Генерал Мутафчийски ще дефилира на карнавала в Габрово

Шоу

Генерал Мутафчийски ще дефилира на карнавала в Габрово

Снимка:

Фигурата на председателя на Националния оперативен щаб е изработена специално за карнавала

Генерал Мутафчийски ще дефилира след седмица в Габрово, съобщава NOVA. Става дума за фигура на председателя на Националния оперативен щаб, която е изработена за традиционния карнавал в града на хумора. Фигурата е изработена от Драгомир Цанев. За момента тялото е без глава. Тя ще бъде поставена ден преди карнавала по технологични причини. Генералът ще даде "пресконференция" в събота. В нея ще участват и премиерът Бойко Борисов, и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Целият свят в момента е във вихъра на коронавируса. Той е като един тайфун. Ние трябва да сме в крак с времето и да откликваме на събитията. Затова нашата карнавална котка тази година ще е "Мис Корона 2020", а в нейния скут ще бъде поставено злобното коронавирусче, което сътвори толкова много бели по света", разказа Цанев.

В платформата, която е създал, е поставена и планетата Земя. Тя е с маска и рони сълзи.

"Карнавал по време на изолация ще се състои за първи път в света именно в Габрово на 16 май. Тази година по изключение гости в града не допускаме. Тъй като габровци носят в себе си чувството за хумор и карнавалът по традиция носи много жлъч и политическа сатира, предлагаме на всички, които искат да се забавляват, да го направят от своите тераси и да се въоръжат с настроение. От 19 до 21 часа ще можем да се забавляваме ", обясни кметът на Габрово Таня Христова.

Тази година в града няма да има парад. Шествието ще се състои само от три платформи – с карнавалната котка, Земята и Националния оперативен щаб, които ще тръгнат из града по три различни лъча. Органи на реда ще следят за спазване на противоепидемичните мерки. Всички, които искат да се насладят на карнавала, могат да го направят в социалните мрежи, където програмата ще се излъчва на живо.

Мотото на карнавала тази година е „Габрово 2020 между Изтока и Запада“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема