Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Холивудската продукция предсказа пандемията от коронавирус преди 9 години

Шоу

Холивудската продукция предсказа пандемията от коронавирус преди 9 години

Холивудската продукция предсказа пандемията от коронавирус преди 9 години - Tribune.bg
Снимка:

2020-а година лентата вече е на второ място по брой гледания

Сюжетът на холивудския филм „Заразяване“ /„Contagion“/ с Мат Деймънд от 2011 г. удивително напомня случващото се по света днес. Филмът на Стивън Содърбърг разказва за разпространението на смъртоносна зараза, тръгваща от Китай и бързо обхващаща целия свят.

Вирусът, наречен MEV-1, подобно на COVID-19, тръгва от пазар за животни в Китай, а твърденията, както и сега са, че причинителят му е прилеп. Заразата се предава бързо чрез допир, а симптомите са силна кашлица и температура.

Разказът е базиран върху последвалата истерия, паниката, която се разпространява по-бързо дори от самия вирус, фалшивите новини и глобалните последици върху съвременното общество. Тези дни зрителите са шокирани от приликите с действителността.

Докато група лекари от Световната здравна организация се борят с пандемията и се фокусират върху разработването на лекарство, населението е обзето от лудост. Хората масово окупират супермаркетите, разграбвайки стоките от първа необходимост, а животоспасяващите лекарства в аптеките са изчерпани. В крайна сметка MEV-1 убива 26 милиона души по целия свят, а краят на филма е отворен.

Приликите между продукцията на Стивън Содърбърг и случващото се в наши дни дават повод на мнозина любители на конспиративните теории да се питат дали филмът не е послужил за вдъхновение на някой болен мозък.

Когато излиза през 2011-а година „Заразяване“ заема 270-то място по брой гледания за годината. През 2020-а година лентата вече е на второ място по брой гледания. 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети