Италиански майстор-готвач смята, че хавайската пица не бива да се нарича „пица“
Зомпи твърди, че хавайската пица е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус
Италианският ресторантньор Джулио Зомпи смята, че пицата с ананас не бива да се нарича „пица“ в Русия. Според него тя трябва да се назовава по различен начин.Това той заяви в интервю за радио „Спутник“.
Въпреки че е на повече от 50 години, този специалитет все още се отхвърля от най-консервативните ресторантьори в Италия.
Зомпи твърди, че хавайската пица е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус. По думите му тя е неприемлива за италианските готвачи, тъй като има сладък вкус, а пицата трябва да е солена, с моцарела и домати, например.
Майстор-готвачът предлага ястието да се нарече ананасов плодов хляб. Той е категоричен, че не бива да се нарича пица и да се предлага в италиански пицарии, защото италианските пицарии трябва да се придържат към традиционните рецепти.
Зомпи признава, че креативността е водеща при създаването на пица, но трябва да се спазват определени параметри. Опциите на автора са свързани с определени видове домати, определен вид хамсия и нещо изключително като видове пушено месо. Според него пицата с ананас е като спагети със сладко или мармалад, което не е напълно правилно.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/shou/italianski-maystor-gotvach-smyata-che-havayskata-pitsa-ne-biva-da-se-naricha-pitsa-v-rusiya/
Коментари (0)
Добави коментар