Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Италиански майстор-готвач смята, че хавайската пица не бива да се нарича „пица“

Шоу

Италиански майстор-готвач смята, че хавайската пица не бива да се нарича „пица“

Снимка:

Зомпи твърди, че хавайската пица е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус

Италианският ресторантньор Джулио Зомпи смята, че пицата с ананас не бива да се нарича „пица“ в Русия. Според него тя трябва да се назовава по различен начин.Това той заяви в интервю за радио „Спутник“.

Въпреки че е на повече от 50 години, този специалитет все още се отхвърля от най-консервативните ресторантьори в Италия.

Зомпи твърди, че хавайската пица е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус. По думите му тя е неприемлива за италианските готвачи, тъй като има сладък вкус, а пицата трябва да е солена, с моцарела и домати, например.

Майстор-готвачът предлага ястието да се нарече ананасов плодов хляб. Той е категоричен, че не бива да се нарича пица и да се предлага в италиански пицарии, защото италианските пицарии трябва да се придържат към традиционните рецепти.

Зомпи признава, че креативността е водеща при създаването на пица, но трябва да се спазват определени параметри. Опциите на автора са свързани с определени видове домати, определен вид хамсия и нещо изключително като видове пушено месо. Според него пицата с ананас е като спагети със сладко или мармалад, което не е напълно правилно.                

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още