Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Как да заспим за 60 секунди

Шоу

Как да заспим за 60 секунди

Снимка:

Според Андрю Вайл дълбокото и ритмично дишане, което индийските йоги практикуват, помага на човек да заспи само за една минута

Всички знаем колко влудяващо е да прекараш нощта, мятайки се от едната страна на другата в опит да заспиш.

А понякога дори практики като броенето на овце, слушането на шума от дъжд и обливането на възглавницата ни с лавандулов спрей не помагат.

За щастие специалист по интегративна медицина от Университета на Аризона е открил ключа към този проблем. Той разкри лесен и ефективен начин да заспите за 60 секунди, разказва „Дейли мирър“.

Става въпрос за дихателна техника, която, както той казва, е „най-добрият метод“ за унасяне в съня.

Андрю Вайл препоръчва метода 4-7-8, известен още като „релаксиращо дишане“. Според него дълбокото и ритмично дишане, което индийските йоги практикуват по време на медитация, помага на човек да заспи само за една минута.

„Това е най-добрият метод да заспите отново, ако се събудите посред нощ“, казва експертът. Трябва да вдишвате бавно през носа за 4 секунди, след това да задържите дъха си за 7 секунди и да издишате плавно за 8 секунди. Тази последователност трябва да се повтаря, докато заспите“, обяснява специалистът пред MedicalNewsToday.

Вайл твърди, че този метод помага не само за преодоляване на безсънието, но и за успокояване на прекалено стресираните умове, управление на тревожността, както и на апетита и контролиране на реакциите на гнева, като принуди сърдечния ритъм да се забави.

 За най-добри резултати той съветва да правите тази практика редовно.                                                                                    


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема