Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Как един вибратор се забърка в скандал

Шоу

Как един вибратор се забърка в скандал

Снимка:

И то преди да успее да зарадва дамите

Последен писък на модата, супер модерен, иновационен вибратор се забърка в шумен скандал. И то преди да успее да зарадва потребителите. Представеният като бъдещия "най-добър приятел" на жените беше отличен с награда за иновации. След това му взеха наградата.

Вибраторът Ose, изработен от стартъпа Lora DiCarlo, трябваше да бъде представен на най-голямото световно изложение за потребителска електроника CES (Consumer Electronics Show ) в Лас Вегас. Точно организаторите дадоха награда на вибратора, а после отказаха представянето му на изложението и си взеха приза.

Причината - Ose "не се квалифицира за никоя от съществуващите продуктови категории" и стартъпът "не е трябвало да приема наградата за иновации". Просто липсвала категория „секс-играчки“.

Стартъпът се обяви срещу дисквалификацията. Това било „сексуална дискриминация и намек, че в продуктите за сексуално здраве за жени има нещо порочно и неморално“.

Вибраторът бил създаден с лабораторията по роботика към Орегонския щатски университет и съдържа в себе си "осем патента, чакащи одобрение". Те са в областта на роботиката и биомимикрията. Т.е. продуктът за женско удоволствие, откъдето и да го погледнеш, е технологичен и иновативен.

Устройството използвало микророботика, въздушно течение, потупващи и подобни на знака за "ела тук" движения, а не обикновени вибрации. Идеята зад вибратора била да бъде първото "hands-free" устройство, което да помага за достигане на смесен оргазъм.

Вибраторът ще има дебют на пазара в края на лятото тази година.  


Коментари (1)

сивата котка Журито ще да е било само от мъже, почувствали се обидени и излишни.
13.01.2019 15:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема