Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Кърт Ръсел празнува 70-годишен юбилей

Шоу

Кърт Ръсел празнува 70-годишен юбилей

Кърт Ръсел празнува 70-годишен юбилей - Tribune.bg
Снимка:

Любопитен факт е, че като дете актьорът е бил приятел с основателя на „Дисни“ Уолт Дисни

Днес легендарният актьор Кърт Ръсел празнува своя 70-годишен юбилей. Той е роден на 17 март 1951 година в Спрингфилд, щата Масачузетс, САЩ.

Холивудският актьор започва кариерата си едва на 10 години. Бил е и професионален бейзболен играч, но след травма през 1973 година се завръща към актьорската професия и днес има 100 роли във филмови и телевизионни продукции.

 Сред най-популярните филми с негово участие са „Танго и Кеш“, „Извънредно решение“, „Бягство от Ню Йорк“, „Обратна тяга“, „Капитан Рон“, „Тумбстоун“, „Старгейт“, „Бягство от Ел Ей“, „Войник“, „Ванила Скай“, „Мръсно синьо“, „Посейдон“, „Омразната осморка“, „Имало едно време в Холивуд“, „The Christmas Chronicles“, поредицата „Бързи и яростни“.

Кърт Ръсел има един брак зад гърба си - от 1979 до 1983 година е женен за актрисата Сийзън Хъбли, с която имат син. От 1983 година живее с актрисата Голди Хоун. Двамата имат син, роден през 1986 година. Голди Хоун има син и дъщеря от друг брак, но децата ѝ считат Кърт Ръсел за свой баща. През 2003 г. се местят във Ванкувър, Канада, за да може синът им да играе хокей.

Връзката им е една от най-дълготрайните в актьорските среди, въпреки че мнозина неведнъж са им предричали раздяла.

Любопитен факт е, че като дете актьорът е бил приятел с основателя на „Дисни“ Уолт Дисни.

Кариерата на Ръсел започва именно като дете-актьор за „Дисни“. Първите му появи на екран са в телевизионни сериали на ABC, а през 1966 г. сключва и 10-годишен договор с The Walt Disney Company, като се снима в няколко филма на компанията през 60-те и 70-те години на миналия век. Актьорът разкрива, че Уолт Дисни е бил важна част от живота му и от него е научил наистина много.

„Понякога играехме тенис на маса в обедните почивки. Уолт Дисни идваше на снимачните площадки. Гледахме филми, по които студиото работеше и понякога той ме питаше дали искам да ги видя. Развеждаше ме наоколо и ми показваше всички различни департаменти на „Дисни“, разказва актьорът в интервю за „Хъфингтън Поуст“ през 2017 г.

Градска легенда гласи, че последните думи на Дисни са били „Кърт Ръсел“, написани на бележка върху бюрото му. Дали е вярно или не, никой не може да каже със сигурност. Според режисьора Джеймс Гън тази история не е напълно вярна, но по думите му Кърт Ръсел я обича. Мисли, че актьорът вярва в нея, а същото важи и за работещия за „Дисни“ президент на Marvel Studios Кевин Файги.

Факт е обаче, че Уолт Дисни рано предсказва на Кърт Ръсел, че не бейзболът е бъдещето му и му казва да се запознае добре с кино бизнеса, защото според аниматора Ръсел ще има „дълга кариера“ там.        

Днес може да отбележим, че  е бил напълно прав!

Честит Рожден Ден, Кърт Ръсел!                                                                                                                                                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Етикети празнува, Дисни
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети