Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Кино под звездите в 11 квартала на София

Шоу

Кино под звездите в 11 квартала на София

Снимка:

Началото на прожекциите е на 29 юли

Жителите на 11 столични квартала ще могат да се порадват на филми под открито небе, съобщава БНТ.

Независимият проект БлокКино ще срещне зарадва зрителите в междублокови пространства, в дворовете на училища, в парковете.

Фестивалът под открито небе стартира през 2015 година. В него има три части- игрално, документално и анимационно кино. Началото на прожекциите е на 29 юли.

Мобилното кино на открито ще продължи до 22 август. Филми под звездите ще могат да видят хората в:

Квартал "Княжево" (29 юли) в 26 СУ "Йордан Йовков" на ул. Кореняците 40 . Ще бъдат излъчени филмите "Посоки" и "Гората на Димо" Квартал „Света Троица“(30 юли) в парк "Света Троица". Ще бъдат излъчени филмите "Снимка с Юки" и "Синът"

Квартал „Младост“(31 юли- 1 август) в парк "Младост 3". Ще бъдат излъчени филмите "Ага" ,"Брак" и "Тайният живот". Квартал „Хиподрума“(5-6 август) в 51 СУ "Елисавета Багряна". Ще бъдат излъчени филмите "3/4", "Сутрин", "Формулата на Тео".

Квартал „Изток(7-8 август) в парк "Тинтява" (градинката на КАТ). Ще бъдат излъчени филмите "Цветът на хамелеона", "Чест" и "Коридор номер 8"

Квартал „Люлин“(12 август). Ще бъдат излъчени филмите "Малко късмет за по-късно" и "34" Квартал "Дружба“(13-14 август) в парка до езерото. Ще бъдат излъчени филмите "Каръци", "Три сестри и Андрей" и "Последната лимейка на София".

Квартал „Сухата река“(15 август) в парк "Герена". Ще бъдат излъчени филмите "Въздесъщият" и "Багаж"

Квартал „Надежда“(19-20 август) в Северен парк. Ще бъдат излъчени филмите "Врагове", "Преди живота след смъртта" и "Манчестър Юнайтед от Свищов"

Квартал „Бояна“(21 август) в Читалище "Виделина". Ще бъдат излъчени филмите "Жажда" и "Живот със София"

Квартал „Лагера“(22 август). Ще бъдат излъчени филмите "Дзифт" и "Срам".

Сред игралните творби, включени в програмата, са „Ага“ с десетки награди, творбата с участието на Руши Видинлиев „Снимка с Юки“, „Вездесъщият“, „Каръци“. При документалните заглавия внимание заслужават „Формулата на Тео“, „Манчестър Юнайтед от Свищов“, „Коридор №8“, „Последната линейка на София“ и други.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още