Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Кой и защо рисува маргаритки?

Шоу

Кой и защо рисува маргаритки?

Снимка:

Хората често рисуват цветя. Едно от най-популярните цветя е маргаритката. Всеки знае, че маргаритката се използва за гадаене за любов: обича ме - не ме обича. Това цвете е доста просто в изображението си и не са необходими някакви специални умения. Колкото и да е обикновена рисунката, тя може много да разкаже за своя „творец”.

PixabayPixabay

Жените рисуват маргаритки по-често от мъжете. Това показва, че те са напълно удовлетворени от семейния си живот. В душата им царува умиротворение и те спокойно обмислят своя бъдещ семеен живот. Рисунката често е свързана в съзнанието на омъжената жена със спомена за тези времена, когато мъжът й я е ухажвал.

PixabayPixabay

Но има някои нюанси, когато се  рисува цветето. Ако маргаритката е нарисувана като цъфнало цвете без никакви дефекти, това означава, че жената е удовлетворена от семейния си живот, взаимната любов още не е угаснала. Но, ако една жена рисува букет от маргаритки, вързани с панделка, то това е израз на нейното подсъзнателно недоволство, че мъжът й отделя малко внимание. Възможно е твърде рядко да й подарява цветя, за които почти всяка жена копнее, а не само по празниците.

Ако мъжът рисува маргаритки като децата, овални листенца към средата – това говори за някаква инфантилност. Възможно е подсъзнателно да не иска да се раздели с детството. Затова неговата съпруга трябва да вземе решение: или да го научи да бъде „възрастен” или да стане като негова втора майка.

PixabayPixabay

Ако маргаритки започне да рисува напълно самостоятелен мъж, който е глава на семейство, то за жена му може да е сигнал, че нещо измъчва нейният съпруг, който изпитва вътрешно противоречие, има нерешен проблем или обида, от която инстинктивно се опитва да избяга в своето детство. В това време му е необходимо подкрепа и любов, които ще му помогнат да се справи с всички трудности.

Автор: Ивелина Пенчева – астролог,

Автор на книгите „Астрология на съдбата“ и „Тайнството живот“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема