Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Коя е най-добрата поза за женския оргазъм?

Шоу

Коя е най-добрата поза за женския оргазъм?

Снимка:

Сексът безсъмнение е едно от най-приятните изживявания в човешкия живот, но за да бъде пълноценен и удовлетворяващ един сексуален акт, той задължително трябва да е придружен от оргазъм.

Оргазмът е наричан от французите с доста провокативното и метафорично име „lа pеtit mоrt“ или малката смърт. И това не е изобщо учудващо, имайки предвид чувството и удоволствието, които предизвиква. Те не могат да се сравнят с нищо друго. Освен, че ни отпуска, оргазмът има значително благотворно влияние върху цялостното ни здравословно състояние.

Известно е, че жените достигат малко по-трудно до оргазъм от мъжете. Ето защо е необходимо да знаят кои пози най-често водят до желания завършек на интимния контакт.

Проучване по тази тема е проведено от екипа зад приложението Glow Fertility and Ovulation. В него са взели участие 2 400 жени. Учените са открили коя е позата, при която жените най-често достигат до оргазъм. Според тях повечето жени обикновено правят секс в мисионерска поза, но най-добрата поза за женския оргазъм е, когато те са отгоре. Тази поза има около 20% предимство пред останалите.

43,1% от жените, участвали в изследването, получават оргазъм, именно когато са отгоре върху партньора си. Второто място в класацията е за мисионерската поза - 28,6% от участничките достигат до върха най-лесно при нея. На трето място е „кучешката поза“, като 18,8% от жените са признали, че при нея стигат най-бързо до оргазъм. 228 жени разкриват, че преживяват оргазъм в други пози.

Освен това се оказва, че месечният цикъл също играе важна роля. Изследванията сочат, че женските оргазми са най-чести два до три дни преди началото на цикъла. Това не е случайно, имайки предвид, че нивата на хормоните се повишават преди менструация, което улеснява възбудата на някои жени.

За да получите максимално удоволствие, трябва напълно да се освободите от напрежението и ежедневните проблеми и да се отдадете на сексуалния акт, съветват сексолозите. Само тогава ще можете да достигнете до съвършения оргазъм.                                                                                          


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема