Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95 години

Шоу

Кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95 години

Кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95 години - Tribune.bg
Снимка:

„О, това е нещо, което не мога да направя“, споделя тя за пенсионирането

Не, кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95. Това обявиха от резиденцията и офиса на нейния наследник принц Чарлз.

„Няма планове за промяна на положението, когато кралицата навърши 95 години, или когато и да било“, посочват от кралското семейство за USA Today. А поводът е поредното твърдение в британските медии, че едва след 18 месеца, когато кралица Елизабет II навърши 95 години, ще се оттегли от престола. Най-дълго управлявалата британската корана – Елизабет  II, в момента е на 93 години. Според твърденията, тя ще остави Обединеното кралство в ръцете на сина си Чарлз.

Всъщност кралицата винаги е твърдяла, че няма да абдикира или да се пенсионира.

„Аз заявявам пред всички вас, че целият си живот, бил той дълъг или кратък, ще посветя на вашите услуги и в услуга на нашето велико имперско семейство, към което всички ние принадлежим“, посочва тя на едва 21 години, преди още да е станала кралица.

Оказва се, че пенсионирането на кралицата далеч не е толкова лесно. Това ще доведе до сложна ситуация, заради закона за регентството във Великобритания.

А думите на  Елизабет  II през 2003 г., когато става ясно, че  архиепископът на Кентърбъри се пенсионира, са повече от категорични.

„О, това е нещо, което не мога да направя. Ще продължа докрай“, въздъхва тя тогава.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп