Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95 години

Шоу

Кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95 години

Снимка:

„О, това е нещо, което не мога да направя“, споделя тя за пенсионирането

Не, кралица Елизабет II няма да се пенсионира на 95. Това обявиха от резиденцията и офиса на нейния наследник принц Чарлз.

„Няма планове за промяна на положението, когато кралицата навърши 95 години, или когато и да било“, посочват от кралското семейство за USA Today. А поводът е поредното твърдение в британските медии, че едва след 18 месеца, когато кралица Елизабет II навърши 95 години, ще се оттегли от престола. Най-дълго управлявалата британската корана – Елизабет  II, в момента е на 93 години. Според твърденията, тя ще остави Обединеното кралство в ръцете на сина си Чарлз.

Всъщност кралицата винаги е твърдяла, че няма да абдикира или да се пенсионира.

„Аз заявявам пред всички вас, че целият си живот, бил той дълъг или кратък, ще посветя на вашите услуги и в услуга на нашето велико имперско семейство, към което всички ние принадлежим“, посочва тя на едва 21 години, преди още да е станала кралица.

Оказва се, че пенсионирането на кралицата далеч не е толкова лесно. Това ще доведе до сложна ситуация, заради закона за регентството във Великобритания.

А думите на  Елизабет  II през 2003 г., когато става ясно, че  архиепископът на Кентърбъри се пенсионира, са повече от категорични.

„О, това е нещо, което не мога да направя. Ще продължа докрай“, въздъхва тя тогава.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още