Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Крис Рок отказа да бъде водещ на Оскарите през 2023 година

Шоу

Крис Рок отказа да бъде водещ на Оскарите през 2023 година

Крис Рок отказа да бъде водещ на Оскарите през 2023 година - Tribune.bg
Снимка:

Уил Смит удари шамар на комика по време на церемонията по раздаването на престижните отличия на 27 март тази година

Американският комик Крис Рок отказа ролята на водещ на следващата церемония по връчването на наградите „Оскар“ през 2023 година. Това съобщава „Холивуд Рипортър“.

„Американската академия за киноизкуство покани Крис Рок да води церемонията за четвърти път през 2023 година, след като той беше водещ на „Оскарите“ през 2005, 2016 и 2022 година, но той отхвърли предложението“, отбелязва списанието.

Припомняме, че Крис Рок беше ударен по лицето от актьора Уил Смит по време на церемонията по раздаването на най-престижните отличия в киноиндустрията на 27 март тази година, след като отправи неуместна шега към съпругата на Смит – Джейда Пинкет Смит по повод прическата й, а тя страда от алопеция - загуба на коса.

Впоследствие Рок оправда постъпката си с това, че не е знаел за заболяването на Джейда.

Минути след инцидента Смит бе отличен с „Оскар“ за най-добър актьор във филма „Методът Уилямс“ (2021 година).

В началото на април актьорът доброволно се оттегли от Академията. На 8 април филмовата академия забрани на актьора през следващите 10 години да посещава нейните събития, въпреки че по-рано той се извини на Рок.

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително“, написа Смит в Instagram след церемонията и добави, че поведението ме е било недопустимо. „Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече, не можех да го понеса и реагирах емоционално, каза той и обръщайки се към колегата си, когото удари, заяви, че иска публично да му се извини. „В света на доброто и любовта няма място за насилие“, отбеляза Уил Смит.

По време на шоуто си в неделя вечер във Финикс, Аризона, Крис Рок сравни приемането на ролята на водещ със „завръщане на местопрестъплението“.

Междувременно главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамър сподели, че вече се търси водещ за следващите награди и подчерта, че шамарът няма да е тема за обсъждане или шеги на предстоящата церемония през 2023 година. „Искаме да продължим напред и да имаме Оскари, които да прославят киното. Това е нашият фокус в момента“, каза той, цитиран от Arizona Republic.

Следващата 95-а церемония по връчването на наградите „Оскар“ ще се проведе на 12 март 2023 година.    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети