Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Куентин Тарантино слага точка на киното с проекта „Филмовият критик“

Шоу

Куентин Тарантино слага точка на киното с проекта „Филмовият критик“

Куентин Тарантино слага точка на киното с проекта Филмовият критик - Tribune.bg
Снимка:

Американският режисьор Куентин Тарантино е завършил сценария за новия си филм „Филмовият критик“, съобщиха източници на Hollywood Reporter. Според изданието това ще бъде последният му филм. Режисьорът, който стои зад някои от най-касовите шедьоври на седмото изкуство през последните три десетилетия, включително "Криминале" и "Имало едно време в Холивуд", пази в тайна подробности за бъдещата си продукция.

От малкото разкрити детайли става ясно, че сюжетът на „Филмовият критик“ е изграден на основата на събития от края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис, а в центъра на историята е женски персонаж. Hollywood Reporter предполага, че сценарият ще се фокусира върху Полин Каел, една от най-влиятелните филмови критички на всички времена. Тя е известна е с яростните си битки с редактори и режисьори.

В края на 70-те години на миналия век Каел работи за кратко като консултант на Paramount - позиция, която приема по молба на актьора Уорън Бийти, с когото изграждат близко приятелство до смъртта й през 2001. По-нетърпеливите фенове на Тарантино вече започнаха с догадките и относно актьорския състав. За две десетилетия той привлича най-големите холивудски звезди във филмите си. Ако това наистина е последният му филм, със сигурност ще има опашка от касови актьори, желаещи ролите.

Официален коментар от Тарантино за проекта няма. Смята се, че „Филмовият критик“ ще бъде последният му филм, тъй като самият той отдавна твърди, че иска да режисира 10 филма и да се пенсионира на 60 години. Досега Тарантино е създал 9 ленти (ако броим двете части на "Убий Бил" за една) и на 27 март навършва точно 60 години.

Тарантино поддържа философията, че режисьорите губят връзка със света с напредването на възрастта. 

"Искам да спра в определен момент. Режисьорите не стават по-добри с остаряването. Обикновено най-лошите им филми са последните четири в кариерата им", коментира през 2012г. режисьорът пред Playboy.

През цялата си кариера Тарантино е обсебен от историята на киното и забравени жанрове, които са изпаднали в периферията на индустрията.

Модерният му поглед към тях му носи две награди "Оскар" за най-добър сценарий (за "Криминале" и "Джанго без окови"), три номинации за най-добра режисура и една номинация за най-добър филм.

Въпреки че планира да се оттегли от киното, Тарантино има интерес към други творчески изяви, като в свои интервюта отбелязва, че би могъл да режисира минисериали или пиеси.

През 2021 г. той публикува и първия си роман - "Имало едно време в Холивуд".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети