Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Лейди Гага е обвинена в плагиатство заради Shallow

Шоу

Лейди Гага е обвинена в плагиатство заради Shallow

Снимка:

Друг изпълнител иска милиони от звездата, като я обвинява, че е откраднала мелодия от негова песен

Филмът „Роди се звезда“ и песента към него Shallow донесоха неочаквани успехи и щастливи моменти за изпълнителката Лейди Гага. Наред с радостта от спечелените награди, изпълнителката се сблъска и с доста проблеми. А те далеч не приключват.

Сега Лейди Гага отново е изправена пред проблем – друг изпълнител я обвинява в плагиатство за хита ѝ Shallow. Стив Ронсън, който не е известен, твърди, че Гага е откраднала част от мелодията за песента си от неговия сингъл „Almost“ от 2012 година.

Той и адвокатът му искат извънсъдебно решение за милиони долари. Защитата на Ронсън твърди, че професор по музика е доказал сходство между двете парчета. Всъщност се повтарят само три ноти. Екипът на Лейди Гага твърди, че мелодията с три ноти е често срещана и е участвала в множество записи през годините, пише „Метро“.

Адвокатът на звездата е категоричен, че Ронсън се опитва да спечелят лесни пари и че Лейди Гага ще се бори до край.

Именно изпълнение на песента  Shallow по време на Оскарите предизвика проблем за изпълнителката. Тогава тя и Брадли Купър изпълниха песента с много емоция и интимност. Това веднага породи слухове, че двамата са повече от екранна двойка. Подозренията се засилиха и след раздялата на Брадли Купър със съпругата му.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема