Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Лили Иванова на 80: Изкуството е вечно!

Шоу

Лили Иванова на 80: Изкуството е вечно!

Снимка:

Ние сме едно цяло с публиката, каза примата на българската естрада

Голямата прима на българската естрада Лили Иванова днес става на 80 години! „Най-важното е да оставиш нещо след себе си. Много е важно обаче какво, къщата ще се срути, само изкуството е вечно“, каза на рождения си ден примата пред bTV.

Най-скъпите за нея неща са публиката, песните и текстовете. „Ние сме едно цяло с публиката и така вървя през годините“, сподели Лили Иванова.

Държа на моя език и каквото и да ми казват, българската песен е тази, която избрах, заяви певицата и си пожела да е здрава, да има хубави песни и текстове, за да може да радва своята публика още дълги години.

Лили Иванова се впуска в музиката през 1961 година. Разказва, че поредица от малки знаци са я подтикнали към това да пожелае да се занимава сериозно с пеене. Единият е случайно дочут разговор между бъдещия ѝ съпруг и негов колега, че тя има талант. Друг знак е окуражаващо предсказание на ръка от възрастна циганка. Трети знак е силното впечатление от изпълнението на песента „Камино“ от певицата Ирина Чмихова на концерт в читалището в Кубрат.

Лили Иванова има хиляди концерти зад гърба си. Нейните песни "За тебе бях", "Ветрове", "Детелини", "Без радио не мога" и много други се превърнаха в любими на поколения българи.

Звездата и до днес е много активна на сцената и всяка година прави национални турнета.

Тази година певицата отново е с публиката си. Националният тур започва този месец и ще завърши с концерт в НДК през декември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема