Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Маестро Васил Димитров вдигна диригентската палка за 20-тия юбилей на Класик ФМ оркестър

Шоу

Маестро Васил Димитров вдигна диригентската палка за 20-тия юбилей на Класик ФМ оркестър

Маестро Васил Димитров вдигна диригентската палка за 20-тия юбилей на Класик ФМ оркестър - Tribune.bg

Диригентът създава оркестъра на Класик ФМ през 2002 година

Маестро Васил Димитров откри тържествения концерт по случай 20-тия юбилей на оркестъра на Класик ФМ. Диригентът от няколко години не се е качвал на сцената и срещата му с музикантите от Класик ФМ направи вечерта огромен празник за почитателите на класическата музика.

Те станаха свидетели на вълнуващото изпълнение на увертюрата от „Сватбата на Фигаро“ на Моцарт. Под палката на Васил Димитров звукът беше пълен с красота, изтънченост и мащабност. 

„Изключително съм щастлив, че 20 години съм сред тези талантливи музиканти“, разкри маестро Димитров.

Създателят на оркестъра на Класик ФМ Васил ДимитровСъздателят на оркестъра на Класик ФМ Васил Димитров

Сред изненадите на вечерта беше и световноизвестната цигуларка Мила Георгиева, която изсвири два от най-красивите концерти за цигулка на Моцарт – Концерт №3 в сол мажор и Концерт №5 в ла мажор, този път под палката на Максим Ешкенази.

Васил Димитров създава оркестъра на Класик ФМ през 2002 година. Днес той е един от водещите оркестри в България. Селекцията от  най-талантливи и млади музиканти у нас прави оркестъра сплотен, единомислещ екип, който превръща всеки един концерт в празник. От Музиката на Америка през Европейския музикален фестивал до Концерт майсторите, оркестърът на Класик ФМ остава сериозни следи в културния живот на столицата.

Той се е превърнал в институция за музикантите, пътеводител за публиката и един от основните двигатели за културно и духовно обогатяване. Аплодисментите на публиката от стотиците концерти ехтят във времето и го нареждат сред водещите оркестри в България!


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати