Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Марая Кери пуска неиздаден досега гръндж албум от 90-те

Шоу

Марая Кери пуска неиздаден досега гръндж албум от 90-те

Марая Кери пуска неиздаден досега гръндж албум от 90-те - Tribune.bg
Снимка:

През 90-те Марая Кери записва алтърнатив рок/гръндж албум, за абсолютен ужас на лейбъла си и сега ще го издаде, разкрива сп. „Rolling Stone“.

Албумът е записан тайно през 1995 г. и е определян като „непочтителен, суров и забързан“. 

"По онова време поп и R&B звездата работи с група, наречена Eel Tree (по-късно преименувана на Chick). Вдъхновена от групи и изпълнители като Hole, Аланис Морисет и Veruca Salt, Марая „официално“ работела по петия си студиен албум, Daydream. След полунощ обаче започвала работата по звукозаписните сесии за „тайния“ албум, на чиито песни тя е съавтор – с изключение на кавъра на Cheap Trick, „Surrender“, припомня сп. „Rolling Stone“.

Поп дивата, от своя страна, споделя, че е изследвала музикалния си обхват, но също така е била "пълна с гняв“.

„За мен винаги е било предизвикателство да призная и изразя гнева си. Личният ми живот се задушаваше по време на записите на Daydream и отчаяно ми трябваше отдушник. Заигравах се с онзи леко гръндж, леко пънк стил, в който творяха белите певици, популярни по онова време“, споделя Марая Кери.

Когато новината за албума достига до шефа на лейбъла на Кери Sony Music – и неин съпруг – Томи Мотола, изпълнителните директори без увъртания уведомили Кери, че компанията няма да го издаде в оригиналната му форма, защото ще съсипе имиджа ѝ.

Като компромис, Кери убеждава своята приятелка Клариса Дейн да презапише вокалите на всяка песен, заравяйки собствените си вокали дълбоко в микса. Записът, озаглавен Someone’s Ugly Daughter и издаден на името на Chick, излиза без много шум през Epic/550 Records, без името на Кери да се споменава изобщо. Два от синглите, „Malibu“ и „Demented“, се радват на скромен успех, след което албумът е заметен под килима.

Сега, обаче, Кери признава пред Rolling Stone, че най-сетне се е добрала до оригиналния микс на албума – и най-сетне ще го издаде в оригиналния му вид.

 

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети