Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Мария Бакалова: Аз съм и винаги ще бъда българче

Шоу

Мария Бакалова: Аз съм и винаги ще бъда българче

Снимка:

Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в „Борат 2“, написа в Туитър Саша Барън Коен

„Бях на терен, когато разбрах за номинацията. Българските думи определено ме правят най-щастлива, защото аз съм и винаги ще си остана българче. Гордея се от този факт”. Това каза пред NOVA Мария Бакалова, първата наша актриса, получила номинация за „Оскар“.

Тя добавя, че дори самият факт, че името й се поставя до тези на Глен Клоуз, Оливия Колман и Аманда Сийфрид, вече е голям успех.

„Цената на този успех може би е детството ми. Аз ходих на две училища от сутрин до вечер. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Животът се живее веднъж. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

„Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.

Екранният партньор на Мария Бакалова Саша Барън Коен, който е и режисьор и продуцент на филма „Борат 2“, публикува емоционален отзив след обявяването на номинациите за наградите „Оскар“, в който отправя специално послание към България.

Той изразява възхищението си от Мария Бакалова.

„Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в „Борат 2“. Толкова сме развълнувани за твоята номинация за „Оскар“, която влиза в историята“, написа Саша Барън Коен в Инстаграм

Филмът „Борат 2“ получи номинации и за най-добър адаптиран сценарий. Самият Коен е сред имената в категорията „Поддържаща мъжка роля“, но за филма „Процесът срещу Чикаго 7“.

Късно вечерта българско време вчера самата Мария Бакалова даде пресконференция за ограничен брой български журналисти.

„Старая се да вярвам на съдбата, на това, какво ще се случи. Да, работя възможно най-много. Давам всичко от себе си да бъда възможно най-подготвена и дисциплинирана, пък каквото има да става - да става! Бих била щастлива, ако хората наистина се държат един към друг толерантно, с любов и респект, и са добри като човешки същества. Въпреки различията им и благодарение на различията им. Няма ли да е много по-красива една картина с много повече цветове и много по-различни хора? Това ни прави индивидуални, това ни прави уникални. И ако някак си въздигнем тези наши различия, под формата на това да се обединим - би било красиво. Може би бих разменила всичко това, за да направим света по-красив. Мисля, че до голяма степен това е мисията и на Саша Барън Коен. През изкуството той прави революция, жертва живота си да направи света по-красив и по-добър. Така че може би и аз мисля подобно". Така Мария Бакалова отговори на въпроса за какво би разменила най-грандиозните събития в живота си до момента - награди и номинации за най-престижните отличия в цял свят, които получи за ролята на Тутар - дъщерята на Борат във филма на Саша Барън Коен, пише Dir.bg.

„Надявам се хората да могат да усетят любовта в „Борат“, с която този филм е направен. Мисля, че този филм е за любовта и за това как трябва да се обичаме и подкрепяме. В крайна сметка сме хора и сме на тази земя за кратко време. Със Саша Барън Коен си разменихме само няколко съобщения след номинацията, защото бях на терен, снимайки новия филм на Джъд Апатоу. Снимахме супер готина сцена с Педро Паскал и още от сутринта Джъд Апатоу ме попита: „Сигурна ли си, че не искаш да гледаш церемонията по „Оскар“-ите, искаш ли да се отделиш сама или искаш ли да гледаме заедно“. Аз му казах, че не искам със сигурност“, сподели още по време на пресконференцията Мария Бакалова.

 „Не искам дори да си мисля за шанса ми, защото самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, от които съм се учила, е достатъчно“, категорична е българската актриса.

„Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм - протест срещу неравноправието“, каза още актрисата:

„Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект. Надявам се хората наистина да са осъзнали, че зад тези глуповати шеги, този нелеп хумор стоят по-важни съобщения - за това каква е функцията на жената в ХХI век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата. Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? - Разбира се, че може. Това е нещо, на което се опитахме да наблегнем“.

Мария Бакалова беше отличена за ролята си във филма с наградата на американското Общество на филмовите критици като най-добра актриса в поддържаща роля. През миналия месец тя спечели и наградата на британската филмова критика за най-добра поддържаща роля. През миналата седмица българката беше номинирана и за наградите БАФТА на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство. По-рано Мария Бакалова получи и номинация за „Златен глобус“, с която също остава в историята, въпреки че призът отиде при Розамунд Пайк.


Топ новини

виж още

Актуална тема