Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт

Шоу

Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт

Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт - Tribune.bg

На 30 октомври софийският Music Jam Club ще бъде сцена на спектакъла Hearteclipse Live!, с който пианистката Мария Каракушева отново ще потопи любителите на класическата музика в познатото за нея модерно звучене. Концертът е предвиден като аудио-визуално изживяване, представящо девет истории от албума й „Hearteclipse“. Основен партньор на събитието е Fibank, която над 25 години подкрепя българската музика и изпълнители в проектите им. Мария Каракушева е и едно от лицата на клуб Smart Lady, където жените предприемачи у нас, освен финансиране по програмата на банката Smart Lady, получават и възможността да се срещнат и обменят опит с успели дами в различни области.

Мария работи 1 година над „Hearteclipse“, който определя като нейния опит за себепознаване и в създаването му е вложена цялата палитра от чувства, които е изпитвала – неслучайно заглавието на албума насочва към „сърдечните затъмнения“ на човешката душа. По-голямата част от деветте произведения са с космическа тема, но са представени с разбираема съвременна класика. Младата пианистка е първата жена у нас – композитор, изпълнител и продуцент, издаваща класически албум.  

Спектакълът Hearteclipse Live! ще срещне публиката, освен с музикалните изпълнения на Мария Каракушева, с успешните истории на още 8 дами-творци, носещи името „Мария“. Гост изпълнители във втората част на концерта ще са още: един от най-популярните български електронни музиканти- Иван Шопов, Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и визуалният артист Петко Танчев.

 

 

Мария Каракушева свири на пиано от 5-годишна възраст, а едва на 12 изнася първия си самостоятелен солов концерт. Лауреат е на международните конкурси за пианисти „Колд Кан“ и “Монтини ЛеБретон“ във Франция. В репертоара й са произведения на Хайдн, Моцарт, Бетховен, Шопен, Лист, Менделсон, Равел, Дебюси, Сен-Санс, Рахманинов, Чайковски и други. Създател е на проектите „Classic In The House“, „Classic In The Jazz“, „Grace on air“ и „Концерт за две Марии и едно пиано“.

Мария КаракушеваМария Каракушева
 


Коментари (6)

Виолета Н. Класическата музика представена по един нов, красив начин, МАрия е невероятен талант
04.10.2019 11:18 / Отговор
Lali Заслужава си да се види този концерт, дано повече хора отидат и да се насладят на наистина качествена и хубава музика. Защото каквото и да си говорим от комерсиалните изпълнители такова качество не можем да очакваме.
04.10.2019 12:25 / Отговор
Бен Ако някой желае да чуе истината : това е стандартно свирене на ученик от провинциално музикално училище, 11-ти/12-ти клас.
Приветствам идеята банките да се занимават с благотворителност, но следва да се обърнат към специалисти за съвет. Не всяка красива млада пианистка притежава талант за музика
24.10.2019 13:46
Ева Нека на 30 октомври подкрепим българската музика и талантливата Мария, спектакълът ще е на високо ниво.
04.10.2019 14:22 / Отговор
Симеон Мария е страхотен изпълнител! Адмирации и за екипът на Fibank, които са решили да подкрепят Мария и дават добър пример сред българския бизнес!
10.10.2019 23:35 / Отговор
Бен Ако някой желае да чуе истината : това е стандартно свирене на ученик от провинциално музикално училище, 11-ти/12-ти клас.
Приветствам идеята банките да се занимават с благотворителност, но следва да се обърнат към специалисти за съвет. Не всяка красива млада пианистка притежава талант за музика.
24.10.2019 13:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети