Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. На почивка с приятели? Ужас! По-добре сами...

Шоу

На почивка с приятели? Ужас! По-добре сами...

Снимка:

Добрата и толерантна компания приятели е лукс, който не всеки има щастието и късмета да притежава

Автор: Ани Атанасова, Lifeonline.bg

Всеки си мечтае как през лятната ваканция ще отиде на почивка със семейството и приятели.

Звучи като формула – почивка + приятели = на супер удоволствие.

Да, но това далеч винаги не е така!

Просто има няколко типа хора, които са толкова досадни и неприятни когато излязат от формалността на ежедневието, че сами не биха се понесли, ако можеха да се видят отстрани.

Има няколко постулата за толерантно и цивилизовано поведение когато си на почивка с приятели и те трябва да се спазват за да премине отдихът приятно и отморяващо, без напрежение и негативни емоции.

За съжаление малко са хората, чийто манталитет позволява това да се случи.

Повечето се мрънкащи, досадни, самонадеяни, вресливи, нервничещи и нагли типове, които щом излезете от пределите на родния град и поемете към мечтаната дестинация, започват да ти лазят по нервите.

Ето няколко досадни типа хорица, с които по-добре да не тръгвате наникъде:

1. Досадното мрънкало: Тези са едни от най-тежките случаи. На тях вечно нещо им пречи, вечно нещо ги дразни, все нещо не им харесва. Кафето е блудкаво, пицата е скъпа, сервитьорът е грозен, продавачката е заядлива, в колата или автобуса им е топло, в самолета им е лошо, хотела е под нивото им, стаята е тясна, телевизорът е малък, хавлиите са сивкави, има комари, питието им закъсняло, шум от джапанки ги събудил, водата в морето е студена, басейнът мирише много на хлор, от рецепцията не говорят добър английски, на терасата им много пече, хлапетата им хвърлят пясък върху лицето като тичат, музиката вечер е оглушителна, няма агнешки ребърца в ол инклузива, мъжете в комплекса са грозни, жените са дебели, камериерките са прости...

Всичко това можете да чуете от досадното мрънкало и това със сигурност ще съсипе почивката ви. Ако имате наоколо такъв приятел - бягайте през глава и не тръгвайте на почивка с него.

2. Агресивното типче: Е, те този може да ви вкара в истинска беля. Той навсякъде се зъби, нервничи, гледа лошо, заканва се с пръст, показва средни пръсти, ругае, понякога напопържва. Готов е във всеки един момент да скочи на бой. Агресивно, батално типче.

"Аз на тоя ще му...", "Ти ли бе цървул...?", "Ще му покажа аз на този кон боб яде ли...", "Ей скапаняк, къде паркираш бе?", "Тая мърла не можа ли по-учтиво да ми подаде еклера...?', "Еййй, шматкооо, не виждаш ли къде ходиш, смаза ми кутрето...!", "Егаси цървула, гледай как ми хвърли куфара", "Аз на тез к.пеленца, ммммм.... дето не спряха да врещят и да ми мятат пясък на хавлията....", "Ти кого ще изпреварваш бе таранколууу, ся ще ти покажа аз кой е Мика Хакинен...". И така нататък и така нататък. Тези грубости, тази агресия също ще съсипят почивката ви - par excellence!

3. Самонадеяният, самостоятелен свободен електрон: Е тези с пушка да ги гърмиш. Те са вечно на обратното мнение на компанията, вечно искат нещо друго, все не са съгласни с общия дух или с вашата настройка. Всички ще хапват пица и са решили за вечеря да посетят пицария, свободният електрон иска кебапчета и не прави и на йота компромис от решението си.

Компанията иска на клубче за да разпусне с танци-манци, свободният електрон иска нощно къпане в морето. Всички вземат решение по средата на уморителния път с колите да се спре в някой мотел за нощен отдих, свободният електрон казва, че трябва да се продължи с нощен преход, за да може на сутринта да са в резорта (къмпинга, вилата, селището).

Ще се плати в кеш - не, ще се плати с карта, ще се зареди от тази бензиностанция - не, на еди-коя си фирма е по-хубав бензина, ще изкачим върха от левия склон - не, от десния, ще легнем на този плаж - не, на другия пясъкът е по-хубав, ще пием лимонада - не, кафе, ще дадем паспортите на граничаря накуп - не, аз моя ще го дам отделно, ще спрем за тоалетна - ейй, не се на*икахте, ще спрем след един час. И те така...

Докато не поискате да го хванете и да го удушите!

4. Завистливата квачка: Тези са коварни. Уж са ви приятелки, уж ви обичат и уважават, но едното им око все във вас. Как си се облякла, как си си направила косата, какъв ти е маникюра. Нищо не им убягва, измерват те от глава до пети, коментират всичко, а не рядко и имитират - в поведение и начин на обличане.

"А, такъв маникюр и аз си бях направила миналата година..." - демек колко е авангардна, а ти се влачиш година след нея с този модел на ноктите. "Ах, тази рокличка ти е много сладка, ама не ти ли е малко тясна...?" - тук я хващаш за косата и омиташ пода с нея. "Леле, мъжът ти много напълнял, моя ходи на фитнес..." - демек твоя не се поддържа, а нейният е Джейсън Момоа....!

"Абе харесвам дълги коси, ама все като ги гледам краищата им изтощени, затова поддържам свежа коса..." - демек косата ти е дълга и ти завиждам за това, но трябва да оправдая късата си прическа, защото косата ми е хилава и не расте. "Аз на моите деца не им давам в басейна", "Аз на мъжа ми така....", "Аууу, ама ти ползваш ли крем срещу бръчки", "Не пазя никакви диети - слаба и стройна съм си по природа..."

Аахахахахах, хем смях в залата, хем ти къса нервичките!

5. Нахални, лигави деца: Баууу! Страхотия! Искам това, искам онова, пикае ми се, ака ми се, дай да ям, не обичам пържола, искам царевица, няма да спя сега. Къде продават сладолед, искам сладолед, искам сладолед, искам сладолед... Този ме удари, тази ми развали пясъчния замък, боли ме ухото, настъпах мидичка, пак съм гладен, дай ми вода, чичо ти що нямаш коса, лельо дай два лева, че мама не дава, искам в морето, не искам в морето, няма да спя - рано е още, ааааа слънцето много ми пече, кога ще си ходим, хайде да си тръгваме, хайде да си тръгваме, хайде да си тръгваме...

Какъвто и алтруист да си, лигавите деца на приятелите ви могат да ви побъркат и да променят визията ви за децата и за света като цяло...

Други нетърпими типове са: вегани, вегатарианци, върли спортисти, заклети донжуани, тотални бохеми (вечно искат да са пияни, напушени, наядени и с поне 3 жени около тях), старите моми, заклетите ергени...

Внимавайте с кого тръгвате на почивка, за да не съсипете законната си отпуска, в която сте се откъснали от други досадници - колегите и вместо отпочинали и заредени, да се върнете изнервени и изтощени.

Все пак с приятели на почивка можете да си изкарате и супер куул и да натрупате незабравими спомени, които после да ви топлят през годините, но след внимателна преценка и подбор - на кого да поверите дните си от ваканцията!

Забележка: Материалът е хумористичен и авторката няма за цел да засегне или обиди никой от споменатите типове индивиди и групи хора!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема