Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Наистина ли си отива лятото? Няколко идеи как да удължим любимия ни сезон

Шоу

Наистина ли си отива лятото? Няколко идеи как да удължим любимия ни сезон

Наистина ли си отива лятото? Няколко идеи как да удължим любимия ни сезон - Tribune.bg
Снимка:

„И вечно, вечно, вечно искаме
да задържиме за минута лятото.
Наистина ли си отива лятото?
Наистина ли?“ Христо Фотев

„Наистина ли си отива лятото?“ И ние се питаме същото. Наистина ли? Наистина ли времето отлетя толкова бързо като лястовичка, тръгнала да търси щастието си на юг? Наистина ли топлите дни вече са минало? Какво стана със среднощните приключения под голямото звездно небе, почивките на плажа и импровизираните китари под галещите лъчи на любимото ни лятно слънце… Наистина ли горещият плясък успя така внезапно да изтече между пръстите ни…

Не! Още едно море, моля! Лятото не е просто сезон, определено време от годината, а чувство, състояние на ума, усещане, което всеки един от нас може на носи независимо кога – стига само да знае как. Време е да удължим любимия ни сезон с няколко интересни и шарени идеи. Затегнете колани и се отърсете от лятната носталгия, защото потегляме към любимата ви дестинация. Следваща спирка: ЛЯТОТО!

1. „А лятото е само наужким...

Замирише ли на печени чушки…“

Пуснете си някоя от красивите песни на Таралежков и си направете барбекю в задния двор. Или пък отидете на палатки за уикенда. Скара, чушки, приятели, бира и хубава музика… Ах, замириса на лято! И на печени чушки…

2. Лятно кино под звездите

Подберете си няколко филма с добро и зареждащо лятно настроение, опънете екранните платна и столчетата. Насладете се на една хубава кино вечер под звездите!

3. Лятна цветотерапия

Знаете ли, че цветовете могат да влият силно на емоциите ни? Устойчивите асоциации между предметите, цветовете и мозъка съществуват от дълбока древност. Винаги свързваме лятото, от една страна, с по-топлите цветове – оранжево, жълто, червено – най-вече заради слънцето, а от друга страна с шареното, заради пъстротата и оживеността на природата през лятото – цветята, пеперудите, небето, морето, планините – всичко толкова жизнено, весело, бодро, красиво! Това, което можете да направите, за да се чувствате все още свързани с лятото, дори когато то е отминало, е да заложите на по-пъстрите, топли и закачливи нюанси когато избирате дрехите си. Предайте добрата енергия на лятото и в гардероба си и го запазете завинаги в сърцата си!

4. Свежест край реката

Организирайте пикник край реката! Освободете си уикенда, съберете приятелите си, децата си и се отправете към някое чудно място извън града. Не забравяйте домашните буркани с лютеница, сиренето, краставичките и хладилната чанта, пълна със студена лимонада… И бира!

5. „Раница, колело, дъх на сено, дъх на сено…“

Колелото е добра идея без значение от сезона. То, както и самото лято е усещане, начин на живот, емоция! Вятърът срещу теб, разрошените коси, жизнеността, скоростта, която ти сам създаваш, тръпката в корема, когато се спускаш от някои баир… Грабвайте раницата и да потегляме към лятото!

6. „Ааа, ше отида на село, Ааа, тука много умрело…“

„От Байлово в Ивайлово по черния път. Карлуково, Птичарево, Поибрене, Пъдарево… И колкото се може по-далеч от града!“ И на вас ли ви писна вече от София? Ами, хайде на село!

При баба и при дядо си е най-хубаво. Дебелата сянка под ореха на двора – кой знае колко стар, кой знае колко лета видял. Безкрайните калдъръмените улички, шумоленето на селската река, уханието от вкусната манджа, която баба току-що е приготвила… Нощем те преследват големите звезди и песента на щурците, а сутринта те събужда кукуригането на петли… На село винаги е лято!

7. „По-високо. По-нагоре. Повече по много…“

Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени определено знаят как се прави! Отрежете крилата на лятото, пъхнете го в раницата си и тръгнете на някъде, „където няма път или пътека“… Качете се по-високо, по-нагоре. Намерете себе си сред широки и самотни зелени поля… Насладете се, поослушайте се, помълчете, помечтайте, потанцувайте, пуснете хвърчило и я карайте по по-лека! Усетете лятото – вие го носите в себе си…

8. Защитете тена си

Тенът е сигурен знак, че сте се наслаждавали на ваканцията си. Точно за това удължаването на живота му е страхотен и лесен начин да задържите за по-дълго и усещането за лятото със себе си! Обратно на популярните мнения, именно ексфолиацията е сред сигурните и работещи методи за постигането на тази цел. Друго нещо, което помага изключително много за задържането му е пиенето на повече вода. Останете хидратирани и се насладете на тена си и на лятото за по-дълго!

9. Удължете живота на градината си

Лятото е към края си, но това съвсем не означава, че същото трябва да се случва и с градината ви. Не бързайте да я изоставяте с настъпването на септември. В нея все още има живот - дайте му шанс и в последните топли седмици!

10. Бъдете винаги в лятна си форма

Лятото ни напуска, а с него и хубавата ни фигура? Не! Не променяйте лятната си диета и не забравяйте тренировките! Яжте повече плодове, зеленчуци, пийте повече вода. Направете си вкусно тараторче, поглезете се с диня или свеж коктейл. Движете се! Танцувайте! И не забравяйте да останете хидратирани през цялото време!

11. Ранно пиле – рано пее, слънце – повече го грее!

Дните започват да стават все по-къси и все по-малко слънчеви… Но има нещо, което все още можете да направите! Ставайте по-рано – откраднете си слънце, време и здраве. И капка лято…

12. Лятна литература

Задръжте лятната емоция за по-дълго като се потопите дълбоко в света на литературата. Подберете си няколко книги, които носят духа на лятото и заредете с доза слънчево настроение!

13. Направете си домашен сладолед

Изненадайте гостите и близките си като им подарите чаша домашно лято във формата на сладолед! Приготви-си-сам е винаги по-доброто, по-забавно и по-вкусно решение. Потърсете няколко лесни рецепти и се наслад(ол)ете на истински освежаваща лятна магия!

14. Хайде на увеселителен парк!

Лятото е на път да приключи, но летните при-ключ-ения – не! Съберете децата и приятелите си и се позабавлявайте с един щур и незабравим ден в луна или аквапарк. И не забравяйте да си направите снимки… Лятната емоция трябва да остане запечатана!

15. Пътувайте до вечното лято: Още едно море!

Излъжете лятото, като отидете някъде, където… винаги е лято!

Да - ексфолиацията и хидратацията ще помогнат за задържането на тена ви, но най-добрият начин да удължите живота му със сигурност е да отидете на още едно море. А защо не? Отидете някъде, където е по-топло и си откраднете още малко лято! Октомври е перфектния месец за почивки до едни от най-добрите и търсени дестинации. Тогава цените значително падат, тълпите намаляват, а времето е все още чудесно. На много места можете спокойно да плажувате в края на октомври, а дори и след това. Истински рай за тези, които мечтаят летните дни да траят вечно! Разгледайте пакетите на tez-tour.bg и сбъднете тази мечта, като си подарете заслужена почивка през октомври.

И въпреки че действително няма как да си върнем лятото, лятното чувство, лятното усещане за живот е нещо, което никой не може да ни отнеме. Затова преместете отново стрелките на часовника с един час напред и бъдете винаги в ритъма на лятото! Вие го носите в сърцата си…

„Лятото
ми маха дълго със ръка…
Ах, лятото
не искаше да си отиде…“

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети лято, съвети

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети