Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Народни певици пуснаха авторско парче в етно стил с модерно звучене

Шоу

Народни певици пуснаха авторско парче в етно стил с модерно звучене

Народни певици пуснаха авторско парче в етно стил с модерно звучене - Tribune.bg

Красивият дует народни певици Бисера и Лидия с първо авторско парче в етно стил с модерно звучене. „Сърце“ е първата авторска песен на дуета и има особено значение за тях. Текстът разказва за любовта като движеща сила, вдъхновен от богатството на фолклорните предания и легенди. Написан е във фолклорна форма, но е съвсем разбираем, поради отсъствието на специфични диалектни думи.

Момичетата съчетават идеите си за звучене на песента, като в резултат слушателите могат да чуят модерен етно елемент с лирично-драматични моменти.

Музиката, аранжиментът и саунд дизайнът отново са поверени на момчетата от ANP Music Production (Петър Алексиев, Алекс Нушев и Атанас Борисов). Специално участие в аранжимента има и известният музикант Илия Илиев, който придава интересни тембри в звученето със своя духов инструмент тарогато (срещан в унгарската и румънската музика).

Видеозаснимането е дело на креативния млад екип, създал и „Рано ми е“, SkyBrothers, с режисьор Радостин Събев – Шошо. Сюжетът разказва историята на двама влюбени, които се търсят взаимно, но са изправени пред безброй непреодолими препятствия по своя път един към друг. Тогава се появява богинята на природата, която прилага своите свръхестествени сили, за да им помогне да бъдат отново заедно.

Идеята на младия режисьор Радостин Събев е да представи историята в малко
по-фентъзи стил и да постигне елемент на мистика, в унисон с музиката. Локациите на снимките са Природен парк „Рила“, край Самоков, и местността „Копитото“ на Витоша.
В подготовката и заснемането активно участие взема и Младежка организация "SEED", град Самоков.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети сърце, песен
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети