Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Не обвинявайте НАСА, ако внезапно се усъмните в своя зодиакален знак

Шоу

Не обвинявайте НАСА, ако внезапно се усъмните в своя зодиакален знак

Не обвинявайте НАСА, ако внезапно се усъмните в своя зодиакален знак - Tribune.bg
Снимка:

Змиеносецът е едно от 13-е основни съзвездия в зодиака, според древните вавилонци

Американската космическа агенция преизчисли съзвездията и подреди появата им на звездното небе, което всъщност промени зодиака. От НАСА не само разместват датите на зодиите, но и добавят 13-и знак в зодиака, защото Слънцето преминава по пътя си през 13, а не през 12 съзвездия.

Изследователите все пак подчертават, че не изучават астрология, а астрономия, изучават космоса и астралните тела, включително звездите и просто са направили точните сметки, а не се опитват да променят зодиака, както бе оповестено в множество издания. Те са наблюдавали как позициите на съзвездията са се изместили, след като вавилонците са разделили зодиака преди 3000 години. Според тях астрологията е псевдонаука, не че това е спряло хиляди години жителите на Земята да се обръщат към звездите, за да диктуват своето бъдеще.

На официалната страница на НАСА Tumblr Космическата агенция сложи точка на слуховете, че драстично е изместила астрологичния календар, пише CNN.

Потребителите на социалните медии широко споделят новите параметри на отделните зодии, като твърдят, че НАСА е била отговорна за добавянето на нов 13-и знак – Змиеносец към традиционния състав от 12 знака.

Измамата се появи много пъти през последното десетилетие. Публикацията в блога на НАСА първоначално беше написана през 2016 г., когато слуховете за разтърсване на зодиака обиколиха света, но агенцията я сподели отново тази седмица, за да разясни причините за това разместване на зодиите.

„НАСА не „създаде“ този зодиакален знак. Змиеносецът е едно от 13-те основни съзвездия в зодиака, според древните вавилонци. Вавилонците са го оставили извън зодиака, защото са следвали 12-месечния календар и са вписали останалите 12 съзвездия, или зодиакални знаци, към различните месеци“, заявяват от Космическата агенция на официалната си страница.

„Съзвездията са с различни размери и форми, така че слънцето прекарва различни периоди от време с всяко от тях. Линията от Земята през Слънцето e в позиция Дева за 45 дни, но в Скорпион само за 7 дни. За да подредят 12-месечния си календар, вавилонците игнорираха факта, че Слънцето всъщност се движи през 13 съзвездия, а не 12. Тогава те определиха на всяко от тези 12 съзвездия равни количества време", обясняват от НАСА.

Така че не обвинявайте НАСА, ако внезапно се усъмните в своя зодиакален знак за цял живот. Обвинявайте на първо място вавилонците, че са пренебрегнали Змиеносеца.

Учените споделят още, че не бива да забравяме, че хороскопът е измислен изцяло от хората, а тяхното откритие се основава на природни и научни закони.

Ето "новата" последователност:

Oвeн: 18 aприл - 13 мaй 

Тeлeц: 13 мaй - 21 юни 

Близнaци: 21 юни - 20 юли 

Рaк: 20 юли - 10 aвгуcт 

Лъв: 10 aвгуcт - 16 ceптeмври 

Дeвa: 16 ceптeмври - 30 oктoмври 

Вeзни: 30 oктoмври - 23 нoeмври 

Cкoрпиoн: 23 нoeмври - 29 нoeмври 

Змиeнoceц: 29 нoeмври - 17 дeкeмври 

Cтрeлeц: 17 дeкeмври - 20 януaри 

Кoзирoг: 20 януaри - 16 фeвруaри 

Вoдoлeй: 16 фeвруaри - 11 мaрт 

Риби: 11 мaрт - 18 aприл

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ПЕЛАГИЯ Ново 20!
22.07.2020 16:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети