Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. „Нито звук 2“ дебютира с рекордни за ерата на пандемията приходи

Шоу

„Нито звук 2“ дебютира с рекордни за ерата на пандемията приходи

Нито звук 2 дебютира с рекордни за ерата на пандемията приходи - Tribune.bg

Очакванията на Paramount са филмът да спечели 58,5 милиона долара през четиридневния празничен уикенд

Хорърът „Нито звук 2“ на Джон Красински с участието на Емили Блънт оглави боксофис класацията на Северна Америка с рекордните за ерата на пандемията 48,3 милиона щатски долара с премиерата си този уикенд, съобщиха от студиото на филма Paramount, цитирани от световните информационни агенции.

Постижението е значимо, защото не отстъпва много на очакванията за приходи от филма преди пандемията. Първоначално той трябваше да излезе на екран през март 2020 година, но беше отлаган няколко пъти.

Тази сума не само надхвърля първоначалните прогнози, че филмът ще достигне близо 30 милиона долара, но по-важното е, че това е едно чудесно начало за индустрията, която отчаяно се нуждае от хит.

Първият филм „Нито звук“ дебютира с 50 милиона долара през 2018 г.

Очакванията на Paramount са филмът да спечели 58,5 милиона долара през четиридневния празничен уикенд, съобщава CNN.

В „Нито звук 2“ Емили Блънт, Милисънд Симъндс и Ноа Джуп се завръщат като семейство, принудено да живее в тишина. Филмът беше пуснат само в киносалоните, а в стрийминг ще излезе по Парамаунт плюс след 45 дни.

Филмът „Круела“ на Дисни бе другата голяма кино премиера този уикенд. Тази продукция също имаше солиден дебют. Филмът, в който Ема Стоун играе ролята на подлата Круела Девил, спечели около 21,3 милиона долара в Северна Америка. Това не е лошо, като се има предвид, че потребителите могат да платят и 30 долара, за да гледат филма у дома в Disney +.

„Спиралата: „Убийствен пъзел“ е на трето място с 2,3 милиона долара. Следват „Човек на гнева“ с 2,1 милион долара и „Рая и последният дракон“ с 2 милиона долара.

Киносалоните бяха особено засегнати от пандемията, която принуди големи вериги, включително AMC (AMC) и Cinemark (CNK), да затворят вратите си в продължение на месеци.

С нарастването на броя на ваксинираните и отхлабването на ограниченията заради пандемията от COVID-19 изглежда, че кризата вече се преодолява и слънцето отново изгрява над киноиндустрията.

Цифрите от този уикенд са впечатляващи, тъй като пандемията все още продължава и много киносалони все още не са с пълен капацитет. Кинондустрията все още трябва да извърви дълъг път, преди да се нормализира, но не може да поиска по-добро начало на най-доходоносния си сезон.

„Нито звук 2“ беше идеалният начин да бъде открит летният сезон, тъй като ужасите са един от най-надеждните жанрове на киното - този, който може би е най-подходящ да се гледа в киносалон, пълен с крещящи непознати“, заяви Шон Робинс, главен анализатор в Boxoffice.com, който отбеляза, че филмите на ужасите традиционно са стълбове на боксофиса.

Приходите в американските киносалони за изминалия уикенд ще надхвърлят 200 милиона долара за първи път от повече от година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети