Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Обвиниха сериала „Корона“ в клевета

Шоу

Обвиниха сериала „Корона“ в клевета

Обвиниха сериала Корона в клевета - Tribune.bg
Снимка:

Във Великобритания обвиниха сериала „Корона“ в клевета и призоваха феновете му за бойкот, съобщава „Дейли Мейл“. Става дума за новия пети сезон на сериала, който ще бъде излъчен следващия месец.

Действието се развива през 1991 г. В един от епизодите се разказва, че принц Чарлз, който сега е крал Чарлз III, щял да заговорничи с тогавашния министър-председател Джон Мейджър. Героят на сериала иска 65-годишната кралица да се откаже от трона в негова полза.

Бившият премиер консерватор, който наследи Маргарет Тачър през 1990 г., заяви, че никога не е имал среща с Уелския принц, както се твърди в сериала. А самата сцена е наречена от политика „злонамерена глупост“.

Сър Малкълм Рифкинд, британски външен министър по времето на Мейджър, нарече „жалки и абсурдни“ намеците, че Чарлз уж е оказвал натиск върху министър-председателя, за да насърчи Елизабет II да му отстъпи трона. Според него сцената в сериала е чиста фантазия.

Описаните събития са скандални и напълно измислени“, потвърди и кралският биограф Сали Бедел Смит.

Други източници подчертават, че темата е особено болезнена, тъй като кралицата е починала само преди пет седмици, отбелязва изданието.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети бойкот, сериал
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети