Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Олимпийската шампионка Мая Мур каза „да“ на човека, когото освободи от затвора

Шоу

Олимпийската шампионка Мая Мур каза „да“ на човека, когото освободи от затвора

Снимка:

Джонатан Айрънс прекара 22 години от живота си зад решетките за нещо, което не е извършил

Често пъти приятелствата прерастват в любов. А когато на пътя им се изправи и кауза – тогава тя става неизбежна. 

Такава е историята на една от най-ярките звезди на американския баскетбол - Мая Мур. Тя се омъжи за Джонатан Айрънс - мъжът от Мисури, на когото тя помага да се освободи от затвора. Айрънс прекарва 22 години от живота си зад решетките за нещо, което се оказва, че не е извършил.

Олимпийската шампионка е посветила  години от живота си в тежка битка за неговата свобода. А по пътя към справедливостта приятелските им отношения се превръщат в любов.

Всичко започва, когато Джонатан е на 18. Той е осъден за въоръжен грабеж и убийство по непредпазливост без съвпадение на нито един отпечатък, без нито една истинска следа, без ДНК проба, която да води към него. Момчето получава ефективна присъда от 50 години само по свидетелски показания.

Мая и Джонатан се срещат за първи път при организирано посещение в затвора в Мисури от университета в Кънектикът, където тя учи и играе баскетбол. Те веднага стават приятели и през всичките тези години баскетболистката звъни на Джонатан преди свои важни мачове, подарява му книги на мотивационни автори и често го посещава в затвора.

Същинската битка за неговото оневиняване тя започва да води от 2016-а - мотивирана от други подобни случаи в САЩ. Мая Мур е твърдо решена да освободи своя приятел и не се спира пред нищо. Започва да води преговори с политици и адвокати. Прави петиция в защита на Джонатан. През 2019-а дори обявява, че временно прекратява кариерата си, за да се посвети изцяло на каузата.

И така, до март месец тази година, когато независим съд в Джеферсън Сити оправдава Джонатан Айрънс, след като делото му е върнато за разглеждане отново, поради липса на доказателства. Часове, след като излиза от затвора, 40-годишният днес Джонатан Айрънс прави предложение за брак на своята спасителка. Тя разбира се казва „да“ и двамата са по-щастливи от всякога.

„Оженихме се преди няколко месеца и сме развълнувани да продължим тази нова страница от нашия съвместен живот“, каза Мур.

ИнстаграмИнстаграм

Тя сподели, че те са знаели, че тази любов помежду им ще се случи. „Просто го чувствахме със сърцата си. Бяхме наясно какъв план има Бог за нас“, разкри Мур.  

                                                                               


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема