Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Оригиналните записи на първите албуми на Тейлър Суифт бяха продадени

Шоу

Оригиналните записи на първите албуми на Тейлър Суифт бяха продадени

Снимка:

Певицата и носителка на 10 награди "Грами" Тейлър Суифт съобщи, че музикалният магнат Скутър Браун е продал правата на оригиналните записи на шестте й албума. Американското списание Variety за първи път съобщи пък, че Браун е продал записите - на инвестиционен фонд. Твърди се, че сделката е за 300 милиона долара, пише Би Би Си. Самата Суифт написа, че това е вторият път за продажба на музиката й без нейно знание. Това я лишава и от възможността да ги закупи обратно и да възобнови контрола над правата си. Продажбата е последна серия от спора между Суифт и Браун - преди това Суифт е обвинявала Браун, че се опитва да "демонтира" нейното музикално наследство.

Суифт подписа договор с лейбъла Big Machine през 2004 г., като им предостави собствеността върху главните записи на първите си шест албума в замяна на паричен аванс, за да стартира кариерата си.

Браун купи Big Machine през юни 2019 г. и заедно с това правата върху по-голямата част от работата на Суифт. Оттогава двамата са в битка за контрола върху музиката на блондинката.

От публикацията на Суифт става ясно, че е получила писмо от "Shamrock Holding" преди няколко седмици, което я уведомява, че частната инвестиционна компания е придобила от Скутър Браун "100% от нейните музика, видеоклипове и обложки на албуми".

Суифт допълва, че според условията на продажбата Браун "ще продължи да печели от стария ѝ музикален каталог в течение на много години".  

Тейлър Суифт Тейлър Суифт


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема