Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Откриват 79-то издание на филмовия фестивал във Венеция

Шоу

Откриват 79-то издание на филмовия фестивал във Венеция

Откриват 79-то издание на филмовия фестивал във Венеция - Tribune.bg
Снимка:

Кинофестивалът във Венеция разстла червения си килим, за да посрещне холивудските звезди Кейт Бланшет, Тимъти Шаламе, Хари Стайлс, Флорънс Пю и много други, пише "Варайъти". Форумът във Венеция бе единственият голям филмов фестивал, който запази физическото си издание през последните две години на ковид ограничения.

Повече от 1000 присъстващи се очакват в Голямата зала на Двореца на киното на вечерната гала за откриването на кинофестивала. Живеещата в Италия испанска актриса Росио Муньос Моралес ще е домакин на вечерта.

Росио Муньос МоралесРосио Муньос Моралес

Конкурсната надпревара ще започне с филма "Бял шум" (White Noise ) на американския режисьор Ноа Баумбак, вдъхновен от едноименния роман на американския писател Дон ДеЛило. 

През следващите няколко дни към Венеция ще се стекат и други звезди. 

"Всички идват. Е, опасяваме се, че някои от най-големите таланти ще бъдат заети на снимачната площадка. С помощта обаче на някои акробатични номера успяхме да координираме присъствието на всички таланти, поне що се отнася до конкурсната програма", обяви с неприкрита гордост фестивалният директор. 

С нетърпение се очакват Хари Стайлс, Флорънс Пю и Оливия Уайлд за "Не се тревожи, скъпа" и Ана де Армас за "Блондинка" на Андрю Доминик, който предлага нов прочит на живота на Мерилин Монро, съчетавайки измислица и факти.

Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 10 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати