Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Паметна визия: Бела Хадид в рокля от втечнен памук (ВИДЕО)

Шоу

Паметна визия: Бела Хадид в рокля от втечнен памук (ВИДЕО)

Паметна визия: Бела Хадид в рокля от втечнен памук (ВИДЕО) - Tribune.bg

Моделът пристигна гола на подиума и си тръгна с готов тоалет

Ако мислите, че сте видели всичко, то това определено ще Ви накара да се замислите дали сте прави. Идеите и технологиите си подадоха ръка при закриването на Седмицата на модата в Париж. Пред очите на зрителите беше сътворена рокля от спрей, а зад футуристичната идея застанаха Себастиен Майер и Арно Вайлант в пролетната колекция на Coperni за 2023 г.

Главно действащо лице беше Бела Хадид, която се появи на сцената само по бельо, криейки гърдите с едната си ръка. И докато някои смятаха, че това е някакъв вид шега, Бела застана в средата на подиума, след което към нея се приближиха трима мъже с пистолети за боя в ръцете. Моделът беше покрит с течност, която почти мигновено се превърна в невероятна рокля. Истински впечатляващият миг настъпи, когато тоалетът дори се сдоби с паднало рамо и нежна цепка над коляното на Хадид.

Когато роклята беше изцяло готова, отдалеч материята й приличаше на нежно трико, но щом невероятната Бела Хадид се разходи по подиума, се забелязваше нежна текстура, напомняща на малки водни капки, отбелязва CNN.

Виновникът е химикът и моден дизайнер Манел Торес, който е и изобретател на спрея. Формулата е съставена от специални памучни и синтетични влакна, като след нанасяне върху тялото се превръща в приятна материя, която лесно може да се носи.

„Можете да носите тази рокля, да я запазите като я поставите на закачалка. Но ако вече не я искате, можете да я поставите обратно в течността и веднага да я напръскате отново“, каза творческият директор и съосновател на Coperni, Себастиен Майер.

Иновативният материал се разработва от началото на 2000-те години. Късите влакна се свързват заедно с естествени и синтетични полимери и след това се смесват с течни разтворители, които незабавно се изпаряват, щом аерозолът удари кожата или други повърхности, според прессъобщение от британската компания, която стои зад технологията.

Текстурата на тъканта също може да се манипулира според вида на влакната и използвания свързващ агент.

Роклята не е за продан, но определено границите на технологията и дизайна създадоха момент, който може да остане в историята на модата.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bella (@bellahadid)


Етикети рокля, мода
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати