Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Подновиха разследването срещу Роналдо за изнасилване от 2009 г.

Шоу

Подновиха разследването срещу Роналдо за изнасилване от 2009 г.

Снимка:

Футболистът нарече фалшиви новини обвиненията на американката Катрин Майорга

Полицията в Лас Вегас е подновила разследването срещу Кристиано Роналдо за сексуално насилие от 2009 г. Искането е от страна на жена, която обвинява футболната звезда в изнасилване.

Катрин Майорга твърди, че е била нападната от петкратния носител на „Златната топка“ в хотелска стая. Роналдо отрече обвиненията, които бяха публикувани първо във в. „Шпигел“, и ги определи като „фалшива новина“. Адвокатите на 33-годишния португалец дори обявиха, че ще заведат дело за клевета срещу германския вестник.

„Материалът е едно неприемливо съобщаване на подозрения в областта на неприкосновеността на личния живот. Аз ще защитя клиента си“, закани се адвокатът на португалеца Кристиан Шерц.

Според информацията в „Шпигел“ Майорга е подала оплакване в полицията малко след предполагаемия инцидент. Твърди се, че през 2010 г. футболистът и американката са сключили извънсъдебно споразумение. Роналдо е платил 375 хиляди долара, а жената се е ангажирала да не говори за обвинението.

Сега адвокатите на Майорга се опитват да обявят споразумението за неразкриване на информация за невалидно, пише Би Би Си.

Полицията в Лас Вегас потвърждава, че е водила разследване по жалба от юни 2009 г., но отбелязва, че тогава не е имало заподозрян по случая.

„По време на изготвянето на доклада жертвата не предостави данни за местонахождението на инцидента или описание на заподозряния“, се казва в изявлението.

„От септември 2018 г. делото е възобновено и нашите детективи разследват предоставената информация“, допълва полицията в Лас Вегас.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема