Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Принц Чарлз стана моден дизайнер

Шоу

Принц Чарлз стана моден дизайнер

Снимка:

Колекцията „Modern Artisan“ се състои от 18 луксозни облекла

Британският престолонаследник принц Чарлз многократно е обявяван за най-добре облечения мъж в света от мъжки списания като „Esquire“ и „GQ“, а сега той представи своя собствена линия дрехи, пише БГНЕС.                          

Колекцията „Modern Artisan“ се състои от 18 луксозни облекла - десет дамски и осем мъжки, изработени от най-висококачествени естествени материали и в съответствие с принципите на устойчивост, които принцът представлява във всички сфери на живота.

Палта, якета, ризи и панталони са неразделна част от проекта, финансиран от фондацията на принца, в сътрудничество с италианската марка „Jux-net-a-porter“. Дрехите с подписа на британския принц ще се продават чрез тяхната онлайн страница.

Целта на това дългосрочно сътрудничество е да укрепи традициите в производство на облекла във Великобритания и Италия. Всички приходи ще бъдат дарени за програми за текстилни курсове за млади хора чрез фондацията на Чарлз.                                 

Що се отнася до дрехите пред британския „Вог“ принцът заяви, че е отвратен от „бързата мода“, в която се купуват и изхвърлят дрехи в големи количества.

71-годишният наследник на британския трон разказа за своите модни предпочитания и за това как обича да преправя дрехите си, за да запази природата от въглеродни емисии.

„Предпочитам да ги преправям и преработвам, вместо да изхвърлям неща от килера“, каза той. Това се доказва и от снимките, направени през последните десет години, на които принцът носи две еднакви палта.

Освен това Чарлз, който е женен за Камила, херцогинята на Корнуол, вярва, че има огромен пазар за малкия бизнес за услуги за поправка и поддръжка на облекла.

„Аз съм от хората, които биха получили обувки – или някакъв елемент от облеклото – поправени, ако може, вместо просто да ги изхвърлят. И затова мисля, че от икономическа гледна точка има огромни възможности за хората да създават малък бизнес, занимаващ се с поправка, поддръжка и втора употреба“, добави Чарлз.

Принц Чарлз беше похвален от главния редактор на „Вог“ Едуард Енифул за модния му усет. При което активистът за климатичните промени се пошегува: „Мисля, че съм като спрял часовник – в крак с времето съм два пъти на всеки 24 часа. Но… много се радвам, че мислите, че имам стил. Нямам нищо против детайлите и цветовите комбинации. Късметлия съм, защото мога да намеря прекрасни хора, които са брилянтни създатели на нещата, които ценя“.                                                                                                                                                               


Коментари (1)

Здраве и късмет на принц Чарлз! Приятно...
16.11.2020 19:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема