Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Продадоха парче от сватбената торта на принц Чарлз и лейди Даяна за 1850 паунда

Шоу

Продадоха парче от сватбената торта на принц Чарлз и лейди Даяна за 1850 паунда

Снимка:

Парче торта от сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър от 1981 г. беше продадено за 1850 паунда на търг във Великобритания. Десертът е с предупреждение да не се яде.

40-годишният резен от марципан и дебела бяла глазура, украсена с кралския герб, достигна повече от три пъти над исканата цена от 300 до 500 паунда.

„Бяхме изумени от броя на хората, които искат да наддават за това голямо и уникално парче глазура за кралска торта“, казва продавачът на търга Крис Олбъри, специалист по кралски сувенири.

„Имаше много запитвания от кандидати, най -вече във Великобритания, САЩ и няколко страни в Близкия изток“, добави той в имейл.

Парчето торта е било дадено на Мойра Смит, която е работила за майката на кралица Елизабет II в нейната резиденция Кларънс Хаус в центъра на Лондон.

След смъртта на Смит семейството й го продава в същата аукционна къща през 2008 г. за 1000 паунда на частен колекционер, който сега го продаде с печалба.

Тортата остава такава, каквато я е запазила Смит, увита в хранително фолио във форма за кекс, която тя обозначава с надпис да се внимава. Поставя и дата 29 юли 1981 г., деня на сватбата.

Части от сватбената торта на Чарлз и Даяна все още редовно се продават на търгове и интересът остава силен въпреки разпадането на брака им и развода през 1996 г. Последното наддаване за такава вещ беше през декември. Парче сватбена торта в оригинална възпоменателна кутия, продадена за 2240 долара в САЩ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още